Home / Esports  / El Parlem Calafell es queda a un pas de les semifinals (4-3)

El Parlem Calafell es queda a un pas de les semifinals (4-3)

Els verds van donar la cara contra un Finques Prats Lleida que va plantejar dificultats als calafellencs

Els aficionats del Calafell aplaudint l'entrega dels jugadors calafellencs

Els calafellencs es van quedar a un pas de fer història i classificar-se per les semifinals de la Copa del Rei en la seva primera participació en el torneig estatal. El conjunt que dirigeix Ferran López va perdre contra un Lleida que va sortir fort a la primera meitat i es va posar amb un 2-0 amb tan sols deu minuts de joc. Oriol Vives va aconseguir el 3-0 i el partit semblava decidit, però el Calafell no es va rendir i Arnau Xaus va marcar dos gols en quatre minuts i Jan Escala va igualar el matx amb el 3-3 al marcador. Una jugada de Jepi Selva va acabar amb el contacte de Sergio Miras a dins de l’àrea i els àrbitres van assenyalar penal favorable al Lleida. Vives va transformar el penal obtenint el 4-3 definitiu que va deixar sense premi a un Calafell que va ser capaç de remuntar un matx que semblava perdut i que va comptar amb el suport de nombrosos aficionats que es van desplaçar fins a Lleida per donar suport als verds.

Abans de començar el partit, el president de la Federació Espanyola de PatinatgeCarmelo Paniagua, va sortir a la pista per entregar una placa commemorativa a l’exporter del Club Patí Calafell, Martí Serra. Un acte simbòlic que va comptar amb els aplaudiments de totes les persones que van assistir al pavelló Onze de Setembre de la capital del Segrià.

Primera part lleidatana

La primera meitat va tenir el Lleida com a dominador d’aquest període. Els lleidatans, conscients que jugaven a la seva pista, van sortir decidits a guanyar l’eliminatòria i a classificar-se per les semifinals del torneig del KO. En els primers minuts, el joc dels dos equips va ser obert amb nombroses ocasions per als dos conjunts. El partit es va començar a decantar pel costat dels lleidatans amb una jugada de contraatac entre Bruno di Benedetto i Jordi Badia que Badia va acabar penjant la bola a dins de l’àrea perquè di Benedetto rematés a l’aire i superés a Xano Edo aconseguint l’1-0 pel Lleida. Aquest gol va fer mal a un Calafell que va perdre la seguretat i va haver d’anar a remolc d’un Lleida que a mesura que passaven els minuts, es va anar animant i creient en les seves possibilitats per assolir la victòria.

El temps mort que va demanar Ferran López per redreçar el rumb, va quedar en no res quan Oriol Vives es va treure de la màniga un xut exterior ajustat al primer pal que va sorprendre Edo i va anotar un 2-0 que deixava el Calafell tocat.

Els calafellencs no es van rendir i van lluitar per remuntar el 2-0 advers fent un joc atrevit i directe amb ocasions que van venir de la mà de jugadors com Martí CasasHumberto Mendes i Sergio Miras. El primer període va tenir absolutament de tot, i quan semblava que es marxaria al descans amb el 2-0, una jugada per banda esquerra d’Andreu Tomàs va acabar amb Tomàs a terra per un contacte d’Humberto Mendes i els àrbitres no van dubtar i van assenyalar penal favorable al Lleida. Oriol Vives va tenir la responsabilitat d’intentar marcar un gol que hagués deixat el matx quasi sentenciat quan faltaven trenta segons per finalitzar la primera meitat. Vives no va aprofitar el penal i el Calafell va arribar al descans amb possibilitats de poder capgirar el resultat.

Segona part d’emocions

La segona meitat va ser un període d’emocions per als dos equips. El començament va tenir el mateix guió que la primera part, el Lleida va sortir fort i disposat a sentenciar el partit. Al cap de set minuts, una jugada de contraatac del Lleida de Roberto di Benedetto va acabar amb l’internacional francès elevant la bola a l’aire, per banda dreta, i tot i la pressió defensiva de Jan Escala, va acabar rematant al vèrtex dret de l’àrea calafellenca superant a Edo i materialitzant un 3-0 que deixava als calafellencs en una situació crítica.

Ferran López va haver de demanar temps mort per aturar l’ofensiva dels blaus. Aquest temps va ser efectiu perquè els calafellencs van començar a concentrar les forces en la defensa per buscar fer mal al Lleida amb contraatacs ràpids i amb el xut exterior. El Lleida va provocar la desena falta i Arnau Xaus no va desaprofitar l’oportunitat per superar a Martí Serra i fer el 3-1 que aportava un bri d’esperança al conjunt de López.

Amb el 3-1, el Calafell va començar a créixer i a creure en les seves possibilitats. L’equip va pujar de velocitat i, dos minuts després d’aconseguir el primer gol, Arnau Xaus va aconseguir el 3-2 amb un xut exterior, per banda esquerra, al segon pal que Serra no va poder desviar. Quedava només un gol per la remuntada i Jan Escala va fer una centrada enverinada per la dreta de l’àrea lleidatana que Serra no va poder aturar i va materialitzar el 3-3 i els aficionats calafellencs van explotar d’alegria per la gesta que va assolir el seu equip.

Quedaven tretze minuts i tot era possible. L’entrenador del Lleida Llista Blava, Albert Folguera, va demanar un temps mort per refer el seu equip. A partir d’aquest punt, el partit es va igualar i els dos equips van tenir ocasions de gol per desfer l’empat. El Calafell va fer la desena falta i Xano Edo va aturar la falta directa que va executar Vives. Una jugada de Jepi Selva, va acabar amb Selva a terra després de xocar amb Sergio Miras i va treure petroli amb un penal que Oriol Vives no va fallar posant el 4-3 definitiu d’un Calafell que es va quedar amb la mel als llavis després de remuntar un 3-0 en contra i a la pista del seu rival, el Finques Prats Lleida.

L’afició, el sisè jugador de l’equip

Un gran nombre d’aficionats del Club Patí Calafell van venir fins a Lleida per animar al seu equip a les grades del pavelló Onze de Setembre amb la finalitat de donar suport en la seva primera participació a la Copa del Rei. La Penya Els Estrellats va ser el grup d’animació dels calafellencs que més es va moure. Els aficionats més incondicionals van ser capaços d’omplir un autobús ple de seguidors per anar fins a la capital del Segrià per animar a l’equip de Ferran López.

Els aficionats no van deixar de donar suport en tot el matx a un equip que compta amb un sisè jugador en tots els partits que juguen. Aquest jugador és l’afició calafellenca. En finalitzar el partit, els seguidors van anar a donar tot l’escalf als seus jugadors i tot i l’eliminació, els van ovacionar pel gran partit que van realitzar.

Ferran López: “hem tingut al Lleida contra les cordes”

L’entrenador del Club Patí Calafell es va mostrar disconforme amb el criteri arbitral que hi va haver en la primera meitat. Segons López, els àrbitres van permetre més contacte en la primera part i considera que ha estat un dels factors clau del matx. L’experimentat es va mostrar orgullós per l’actitud que han tingut els seus jugadors en la segona meitat, però es va mostrar crític per com l’equip no va saber entrar al partit. També va voler tenir paraules d’agraïment per l’esforç que va realitzar l’afició per venir un divendres a la nit a Lleida. “Si no fos pel parquet, semblava el Joan Ortoll”, confessava un Ferran López que està orgullós de l’afició calafellenca.

Jan Escala: “estic content per la reacció de l’equip”

L’autor del 3-3 es va mostrar decebut per no aconseguir passar de ronda i pel resultat. Tot i l’eliminació, el vilanoví va estar satisfet de la reacció de l’equip per haver estat capaç de remuntar el partit. Escala es mostrava orgullós i agraït amb l’afició calafellenca per l’esforç que van fer per venir a Lleida a animar l’equip. “Estic convençut que l’any que ve tornarem molt forts i intentarem assolir-ho”, assegurava un Escala que és conscient que l’equip està en deute amb l’afició.

Martí Serra: “l’afició del Calafell és la millor afició que hi ha en l’actualitat”

L’exjugador del Club Patí Calafell es mostrava content perquè el Lleida va obtenir el passi a les semifinals de la Copa del Rei. El porter osonenc admet que els va costar controlar als calafellencs amb el 3-3, però que el seu equip va saber buscar i trobar el gol de la victòria. Serra també té unes paraules d’agraïment amb els aficionats del Calafell i confessava que “són la millor afició que hi ha en l’actualitat” i que la seva actitud es reflecteix en el joc de l’equip perquè el Calafell juga bé a hoquei.

El Parlem Calafell disputarà la setmana vinent, els quarts de final del playoff pel títol de l’OK Lliga. Els calafellencs jugaran el pròxim dissabte el primer partit de quarts contra el Noia Freixenet en una eliminatòria en què passarà de ronda l’equip que aconsegueixi dues victòries. Una prova de foc per un conjunt que vol tornar a competir contra els millors per seguir donant alegries a la seva afició. El partit es podrà seguir per Calafell Ràdio.