Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / El Palau i el Gijón a la final

El Palau i el Gijón a la final

Les grades del Joan Ortoll es van omplir per veure les semifinals del torneig del KO

El Palau de Plegamans compleix

El Palau de Plegamans va ser el primer equip que es va classificar per la final després de guanyar un matx que va començar amb dos equips que volien la victòria, però que concentraven els seus esforços en defensa. En atac, el Fraga, igual que el Palau, anava a totes a la recerca del gol. Els dos equips defensaven sense fer faltes. Fontdeglòria i Adriana Gutiérrez van tenir dues ocasions clares de gol per inaugurar el marcador, però Anna Ferrer i Laura Vicente ho van impedir.

El Palau va intentar de la mà d’Aina Florenza, però Ferrer va demostrar que està a un bon nivell. El conjunt d’Ivan Sanz buscava les zones de xut amb passades ràpides per agafar desprevingut al rival. Les actuals campiones de lliga ho van intentar, però es topaven amb un Fraga fort i segur a nivell ofensiu. Teresa Paya i Joana Xicota van tenir l’oportunitat més clara al minut 19 de la primera meitat. Puigdueta va respondre amb una jugada personal que no va superar per poc a Anna Ferrer.

Una jugada personal d’Aina Florenza per banda esquerra, va suposar el primer i únic gol del Palau quan restaven dos minuts per la conclusió de la primera meitat. Al descans, continuava l’avantatge del 0-1 respecte el Fraga.

El Palau sentencia

La segona meitat va mantenir la mateixa igualtat i la mateixa proposta de joc dels dos equips, que buscaven ser sòlids en defensa i efectius en atac. Les lleidatanes continuaven sortint a la contra per sorprendre a un Palau que li va costar dominar i arribar a la porteria.

Una jugada d’Aimee Blackman, va fer una passada de la mort per Berta Busquets, que va rematar a la primera, superant a Anna Ferrer i fent el 0-2 pel Palau.

Amb aquest resultat, es va arribar al final del partit amb el 0-2 que feia que el Palau fos el primer finalista de la XVII edició de la Copa de la Reina.

El Palau celebrant el seu accès a la final

El Telecable Gijón, segon finalista

El segon partit de les semifinals entre el Gijón i el Vilasana no va decebre a ningú, fruit de la intensitat de dos equips que van anar per la victòria des del primer segon. Tasha Lee va veure la blava per una falta dura i Julieta Fernández va anotar el primer gol del Vilasana.

El 0-1 va fer que el plantejament del conjunt lleidatà es pogués portar a terme, però Marta González va respondre ràpid amb l’1-1 que va tornar a posar el partit en igualtat entre els dos conjunts, que volien classificar-se per la final per enfrontar-se al Palau de Plegamans.

Els dos conjunts van tenir diverses oportunitats de gol al llarg de la primera meitat, en un partit ajustat i molt igualat, on els dos equips evitaven les faltes per no entrar en el cicle de les faltes directes. El partit va anar agafant tensió, a mesura que passaven els minuts, conscients del que s’hi jugaven els dos equips.

Luchi Agudo va veure la blava i el Gijón va tenir una falta directa que no la va desaprofitar perquè Sara Roces va anotar el 2-1, capgirant el marcador inicial i amb l’avantatge d’un gol abans de marxar al descans.

El Gijón marca diferencies

La segona meitat va començar amb un Vila-sana que va sortir decidit a guanyar i Julieta Fernández va fer el 2-2 al minut tres de la segona meitat, fent que tornes a haver-hi partit i aixecant l’ànim als aficionats i aficionades d’un poble de sis-cents habitants i que van venir fins a Calafell per animar a l’equip del seu poble.

A partir d’aquí van venir minuts d’igualtat entre els dos conjunts que van anar a la recerca del gol per desfer l’empat. Sara Roces va tenir diverses oportunitats per incrementar el resultat i Julieta Fernández i Dai Silva van aportar perill a la porteria que va defensar Fernanda Paz.

El conjunt de Ramon Peralta va posar una marxa més i Roces va trobar el premi amb el 3-2 al minut 15 de la segona meitat. Quedaven deu minuts per la finalització del partit i el Palau va continuar remant per tornar a igualar el matx, però el somni es va acabar quan González va fer el 4-2 en l’últim minut del partit, que va deixar amb la mel als llavis les actuals campiones de lliga.

El partit va finalitzar amb el 4-2 que feia que el Telecable Gijón HC aconseguís l’últim bitllet de la final de la XVII edició de la Copa de la Reina.