Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / El Club Patí Calafell guanya el derbi amb un hat-trick de Mitjans, un gol de Torné i un altre de Xaus (2-5)

Els verd-i-blancs s'emporten nou anys després el duel a la pista vendrellenca

Era un partit clau per recuperar sensacions i guanyar per fi a la pista de l’etern rival. I el CP Calafell ha complert l’objectiu amb escreix. S’ha desfet aquest diumenge del CE Vendrell per 2 gols a 5 en un matx on ha imposat el seu domini en la primera meitat i ha marxat al descans amb 0 a 2. Els roig-i-negres han equilibrat la balança però una falta directa ha tornat a empènyer als calafellencs a certificar la victòria, nou temporades després, en aquesta pista.

A més, era un derbi especial perquè no hi ha hagut aficionats a les graderies. Un encontre on ha debutat Martí Gabarró, deixant bones sensacions amb l’equip verd-i-blanc. I en un dia de retrobaments amb el seu exequip en el cas d’Eloi Mitjans, Guido Pellizzari i Pere Varias.

El CP Calafell ha aconseguit la segona victòria fora de casa en un escenari complicat com és la pista del CE Vendrell. Un triomf per esvair dubtes i tornar a treure l’equip de la zona de Play Out, just abans de l’aturada nadalenca. Un triomf que s’explica, entre d’altres factors, per una primera meitat on els calafellencs han estat clarament superiors al seu rival i ho han reflectit amb dues dianes.

D’un penal en contra al gol del CP Calafell

Els vendrellencs però s’haurien pogut avançar de penal que els àrbitres assenyalaven al minut 13 i que li costava la blava a Sergi Romeu. Xano Edo ha salvat l’equip. I amb situació d’inferioritat, els calafellencs han llançat una contra que ha acabat amb el primer gol que feia Eloi Mitjans.

En aquest primer període ja ha debutat Martí Gabarró qui, després de pocs minuts en pista, rebia una blava. Les bones sensacions s’han plasmat amb un altre gol a poc més d’un minut pel descans, en una acció protagonitzada per Sergi Torné, qui ha recuperat la bola des de l’àrea calafellenca, i en una internada des de la dreta, ha superat Sheda.

El CE Vendrell reacciona a la represa

El Club Patí Calafell ha vist com els de Delriu han sortit molt millor i neutralitzaven l’avantatge als pocs minuts de la represa, amb un gol de Jan Escala al 33′ i de Fernández al 37′, aquest darrer després que els calafellencs arribessin a la desena falta. Dos gols que han posat a prova la capacitat de reacció dels visitants. Poc després ha arribat la desena falta dels vendrellencs, que ha obert de bat a bat les portes a Eloi Mitjans a disposar d’una directa que no ha desaprofitat (2-3).

El gol ha estat balsàmic i ha empès l’equip a per un quart gol que ha tornat a materialitzar Eloi Mitjans a 5,30″ per la conclusió. El 2 a 4 deixava molt encarrilat el partit. El CP Calafell ha sabut defensar bé i sense precipitar-se en els metres finals.

Els locals, deixant Sheda a la banqueta en els darrers instants, han buscat arribar amb vida al final del matx però no se n’han sortit. El CP Calafell ha pogut rubricar el partit amb el cinquè i definitiu obra de Xaus. En aquesta acció, Torné ha vist també la targeta blava.

Nou anys després, victòria

El CP Calafell no aconseguia la victòria a la pista vendrellenca des de la 2011/12, quan vencien per 4 a 6. Es dóna la circumstància que qui entrenava al CP Calafell era també Pere Varias, qui vivia la seva primera etapa com a tècnic verd-i-blanc. El 2020 es tanca amb tres punts d’or, sumant-ne tretze en dotze jornades i amb el partit pendent davant el CH Palafrugell. Tres punts perquè els calafellencs recuperin la bona dinàmica en una temporada exigent i en què esperen segellar més aviat que tard la permanència.