Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / Crònica d’un cap de setmana inoblidable

Crònica d’un cap de setmana inoblidable

El Parlem Calafell alça la primera Lliga Catalana de la seva història

Moment on els jugadors i staff tècnic del Parlem Calafell inmortalitza la fotografia de campions de la Lliga Catalana

El Parlem Calafell va guanyar el trofeu de la Frit Ravich Lliga Catalana masculina per primer cop en la seva història des de que es va crear el trofeu que gestiona la Federació Catalana de Patinatge. Els calafellencs, després de fer una fase de grups perfecte on van guanyar els dos partits del grup 4 contra el Club Patí Vilafranca i el PAS Alcoi.

Sumar els sis punts els va classificar automàticament per la fase final de la Lliga Catalana, que es disputaria en territori desconegut: a Santa Perpètua de Mogoda.

El rival que els va tocar els calafellencs va ser l’Igualada Rigat. Un rival que a priori semblava el més assequible, però en el món de l’hoquei sobre patins, els partits s’han de jugar i cap rival és fàcil de batre.

El partit es jugava un dissabte a les tres de la tarda, en un pavelló que també es va omplir per seguir la fase final de la Lliga Catalana en categoria femenina, on s’ha imposat el Club Patí Voltregà, guanyant el seu primer títol de la història.

Començant bé

El principi del matx va tornar a ser el guió habitual. Marcar el primer gol a l’inici del partit, per sorprendre al rival. Els calafellencs ho van tornar a fer, gràcies a una extraordinària jugada d’Arnau Xaus que va acabar amb una passada de la mort que Martí Casas va rematar, superant a Guillem Torrents i fent l’1-0 que va deixar als igualadins amb un pam de nas.

Els igualadins els va pesar el gol, prova d’això va ser els dos penals que van cometre els blaugranes. Jan Escala va errar el primer penal llençat, al minut 7, on Torrents va realitzar una gran aturada. El segon penal, Sergio Miras no va perdonar, fent el 0-2 en la seva reaparició després de passar-se tota la fase classificatòria sense poder jugar per una lesió.

La reacció de l’Igualada

A partir del segon gol del Calafell, els igualadins es van posar les piles i van començar a defensar millor, evitant que els verds els poguessin fer mal en atac. Els blaugranes van començar a arribar més a la porteria d’un Gerard Camps que es va mostrar segur en tot moment. Uri Llenas, Gerard Riba, Bernat Yeste, Aleix Marimón i Marc Carol ho intentaven amb els seus xuts, però es topaven una vegada i un altre amb la defensa del Parlem Calafell. Ferran López va intentar aturar la ofensiva dels de la capital de l’Anoia, però els igualadins estaven disposats a empatar el matx i Gerard Riba va aconseguir, en una gran jugada personal, l’1-2 que posava emoció al matx. Es va marxar al descans amb l’1-2 que deixava un partit obert on qualsevol dels dos equips podia guanyar.

El Calafell sentencia

La segona meitat va començar amb un Calafell que va tornar a sortir fort. Bona prova d’això, va ser el gol que va realitzar en Jordi Ferrer, que va fer l’1-3 al minut cinc de la segona meitat. El gol va tornar a ensorrar a un Igualada que es va ofuscar en buscar sorprendre als calafellencs en el xut exterior, però els de López no estaven disposats a cedir i es van mostrar forts en defensa davant un Igualada que va insistir, però que no va trobar porteria i només va aconseguir un gol, que va ser el que marcar Oriol Llenas, que va desviar la trajectòria d’un xut de Tety Vives, per fer un 2-3 insuficient per forçar la prorroga.

I va finalitzar el matx amb l’alegria de la Penya Els Estrellats, que no van faltar a la cita i d’uns jugadors que volien jugar i guanyar la final de la Lliga Catalana.

En l’altra semifinal, el Noia es va acabar imposant per 5-3 contra un Finques Prats Lleida que, tot i igualar el matx en dues ocasions, no va poder aturar al conjunt de Sant Sadurní.

Una final única

Diumenge va ser el dia de la final. Un dia especial on Santa Perpètua de Mogoda es va convertir en una ciutat verd-i-blanc per la invasió dels aficionats calafellencs, molts d’ells il·lustres, que no es van perdre la final i van venir a donar suport moral al seu equip.

Qui tampoc no va faltar va ser la Penya Els Estrellats. Molts aficionats de la Penya van agafar els cotxes i van venir fins al Poliesportiu Municipal de Santa Perpètua per estar al costat dels jugadors de Ferran López, en una demostració en aquesta afició és una de les millors aficions de l’hoquei sobre patins del nostre país.

Arribats a la final, els de Ferran López ho tenien clar: volien guanyar la final fos com fos. No els importava el rival, sinó emportar-se el trofeu a casa.

El Noia Freixenet arribava amb totes les seves estrelles i amb Jordi Esteva. L’exentrenador del Parlem Calafell va dirigir el conjunt de Sant Sadurní en substitució de Pere Varias, que ha estat aquests dies fent de segon entrenador de la selecció espanyola, juntament amb Guillem Cabestany, al Mundial de San Juan, a Argentina.

El partit va començar amb retard, pel protocol que es va realitzar amb l’entrega d’obsequis per part de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda als capitans del Parlem Calafell i del Noia Freixenet.

La igualtat va regnar al principi

El matx va començar amb un ritme trepidant, on les defenses es van imposar als atacants. També va influir el gran rendiment que van oferir tant Blai Roca, per part del Noia, com Gerard Camps per part del Calafell.

Els dos equips van tenir ocasions per obrir la llauna, però qui va ser el primer en fer-ho va ser el Noia Freixenet, que va aconseguir el 0-1 que el va fer, l’exjugador calafellenc, Eloi Mitjans, gràcies a una passada d’un altre exjugador amb passat al Calafell com és en Martí Gabarró. El gol va sorprendre als verds i López va haver de demanar un temps mort per reaccionar. El Calafell va extreure petroli amb un penal, on Sergio Miras va superar a Blai Roca fent l’1-1. Es va arribar al descans amb l’1-1 al marcador.

Reacció de campió

La segona meitat va començar amb un Noia que es va trobar amb l’1-2, gràcies a una jugada personal de Gabarró que es va plantar a l’àrea i va superar pel primer pal a Camps. Miras va fer una falta directa que Mitjans va transformar, fent l’1-3 que va deixar glaçat a la grada calafellenca.

Però si per alguna cosa es caracteritza el Parlem Calafell es perquè és un equip que resisteix i que sap capgirar els partits. I ho va tornar a fer gràcies a Arnau Xaus, que va aprofitar una falta de Bargalló, on va veure la blava, per fer el 2-3 al minut 16 de la segona meitat. Tres minuts després, un xut exterior de Miras, el va desviar Mitjans i va acabar entrant a dins de la porteria de Roca fent el 3-3 definitiu.

A la prorroga va ser la igualtat dels dos equips i es va arribar a la tanda de faltes directes. Arnau Xaus va marcar el primer. Adrià Ballart va errar el primer del Noia. Jordi Ferrer va fallar el segon del Calafell. Gabarró va marcar el segon del Noia. Casas va fer el tercer del Calafell. Mitjans no va transformar el tercer dels de Sant Sadurní. Escala va fallar el quart llançament. Kylian Gil va transformar el quart llançament. Miras va fer el cinquè llançament i Bargalló va fallar l’última falta directa i el pavelló de Santa Perpètua de Mogoda va explotar d’alegria amb la victòria del Parlem Calafell i la consecució del trofeu de la Frit Ravich Lliga Catalana, el primer trofeu que guanya en tota la seva història de la competició catalana.