L’Ajuntament es mostra partidari de municipalitzar el servei de recollida de la brossa
També es reforçarà la línia verda i s'aplicaran mesures de xoc per pal·liar la proliferació d’insectes, com les paneroles
El regidor de Medi Ambient, Aron Marcos, ha afirmat en una entrevista a Calafell Ràdio que una vegada venci el contracte de recollida de la brossa la intenció és que la gestió d’aquest servei recaigui en el propi Ajuntament. “No té sentit que una línia de recollida passi pel Vendrell o diversos municipis que tenen altres tipus de necessitat; al tenir un servei gestionat pel propi Ajuntament podem decidir millor quines són les nostres necessitats”, ha reiterat el regidor, qui ha afirmat que “en aquests deu anys d’experiència hem pogut analitzar quines són les seves mancances”. Aquest servei es presta actualment a través del consorci público-privat EcoBP i el contracte finalitza el febrer de 2021.
En relació al model de recollida, el regidor afirma que “no descartem cap opció, estem visitant municipis amb models diferents; el que tenim clar és que hem de millorar les taxes de recollida selectiva i que en cada nucli hi ha un model que és el millor i s’ha d’aplicar”.
‘Millor interacció en la línia verda’
D’altra banda, l’Ajuntament de Calafell reforçarà la línia verda amb l’objectiu de millorar la interacció entre el qui transmet la incidència i la resolució de la mateixa. Marcos ha expressat que “tant el servei de brosses com el de la neteja viària vénen de deu anys i els serveis s’han de replantejar i adaptar-los a la nova realitat”, al mateix temps que ha destacat que “tenim uns nivells molt alts d’incivisme: no es poden deixar mobles als costat dels contenidors, hi ha molta gent de segona residència que buida el pis i el deixa al costat del contenidor; això no es pot fer i s’apliquen sancions”.
La Línia Verda, tant des de l’ordinador com des del mòbil, es pot concertar la recollida de mobles i estris vells i de restes de poda i restes de construcció. Es pot fer la petició en qualsevol moment. També hi ha un telèfon gratuït, el 900 460 367, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. En gestionar la recollida, s’indica com procedir.
Pla de xoc contra les rates i paneroles
Per la seva banda, l’Ajuntament ha anunciat recentment que aplicarà mesures de xoc per pal·liar la proliferació d’insectes, com les paneroles, a diferents indrets del municipi. També es combatrà la presència de rates. Com a accions més immediates, es faran neteges del clavegueram i també dels contenidors de residus. A mig termini, l’Ajuntament prepara un pla de lluita contra les plagues que inclourà accions a diversos nivells. D’una banda, s’intensificaran els treballs de neteja en general i de desinsectació i desratització del subsbòl i de punts crítics. I de l’altra, es prendran mesures de control biològic de plagues. Seran mesures que s’adaptaran al cicle vital de cada espècie, ja que en alguns casos els tractaments són eficaços en la fase d’ou o larva, però en altres casos només eliminen els individus adults.