Home / Esports  / El Parlem Calafell torna a fer història (1-2)

El Parlem Calafell torna a fer història (1-2)

Els de Ferran López donen la sorpresa i guanyen per 1-2 al Deportivo Liceo

Fotografia amb els protagonistes de la històrica victòria

Aquesta no és una crònica qualsevol. És la crònica d’un fet històric que els aficionats i les aficionades del Parlem Calafell recordaran per sempre d’una temporada que serà inoblidable per tot el que s’està aconseguint, gràcies al treball d’un equip inconformista i que vol continuar guanyant per posar a Calafell en el mapa de l’hoquei sobre patins europeu.

Arribar i moldre

Els calafellencs van arribar a A Coruña amb les baixes de Sergio Miras per lesió i Ferran López per sanció, encara que el tècnic sadurninenc, va viatjar amb l’equip i va estar a la grada, donant suport al seu equip. Tampoc hi era el segon entrenador, en Juan Manuel Espinosa. Només estaven a la banqueta en Xavi Camell i l’Antonio Bayona.

Res els va frenar i els calafellencs van sortir a la pista amb l’objectiu de rivalitzar amb el Liceo per extreure alguna cosa positiva del partit. En els primers compassos del matx, els dos equips van intentar aproximar-se a les dues porteries.

El Liceo va ser el primer que ho va fer amb més convenciment amb els xuts de Dava TorresCésar Carballeira que Gerard Camps va aturar per mantenir les opcions de victòria del Calafell. Els calafellencs es van sentir més còmodes a la pista i van començar a tenir oportunitats de gol de la mà d’Arnau Xaus i Martí Casas que van posar a prova, l’exporter del conjunt verd, Martí Serra.

Quan ningú s’ho pensava, una recuperació d’Arnau Xaus, el va aprofitar Ferrer per provar un xut exterior per banda dreta que va sorprendre Serra, fent el 0-1, al minut nou de la primera meitat, un moment idoni pels verds perquè havien demanat un temps mort per trencar la muralla defensiva del conjunt de Juan Copa.

La reacció del Liceo

Una de les imatges del partit és el capità del Parlem Calafell, Uri Palau, que va fer una part de les funcions d’entrenador i es va encarregar de donar les indicacions als seus companys d’equip.

El capità del Parlem Calafell, Oriol Palau, fent tasques de primer entrenador

El Liceo va augmentar la velocitat de les passades amb la finalitat de buscar el xut exterior de Rodríguez o les jugades d’Arnau Canal i Bruno di Benedetto davant un Calafell que es va concentrar en defensa per mantenir el gol d’avantatge que regnava en l’electrònic de Riazor.

Al minut 14, una bona jugada d’Humberto Mendes, el va aprofitar Jan Escala amb una rematada per banda esquerra que va anar al pal de la porteria del Liceo. Els verds buscaven alguna escletxa a la defensa del conjunt que va vestir de taronja. Una falta d’Arnau Xaus, va servir perquè els àrbitres li ensenyessin la blava i el Liceo tingués una falta directa per tornar a igualar el matx. Àlex Rodríguez no va perdonar i va fer l’1-1 que va tranquil·litzar al conjunt de Copa.

A partir d’aquí els dos equips van fer un joc molt directe en què els dos van buscar sorprendre a la contra. Per part del Liceo, el xut de falta de Rodríguez va anar al pal de la porteria d’un Gerard Camps que va mantenir viu el seu equip.

La resistència del Calafell

Si el Calafell es va caracteritzar per alguna cosa és per la resistència que va oposar a un Liceo que ho va intentar de mà de Ciocale, on es va trobar a un Gerard Camps que va imposar el seu lideratge i la seva contundència en un dia assenyalat.

La recta final de la primera meitat va ser emocionant, on Xaus va tenir l’oportunitat més clara dels calafellencs, en rematar una passada d’Escala on Serra va realitzar una magnífica aturada i Camps va treure la seva millor versió amb les dues aturades que va fer amb les rematades de Ciocale i de Dava Torres.

En l’últim minut, Carballeira va fer una falta sobre Casas on va veure la blava i Serra es va vestir d’heroi per evitar el gol del mataroní, que hagués pogut canviar el partit.

El Calafell s’ho creu

La segona meitat, el Calafell va agafar confiança al veure que podia extreure alguna cosa positiva del partit. Martí Casas va agafar les regnes ofensives de l’equip en els primers compassos de la segona meitat, però el Liceo també anava a pel segon gol.

Gerard Camps va continuar fent intervencions de mèrit que van venir de Fabricio Ciocale i Àlex Rodríguez. La millor ocasió dels calafellencs la va tenir Arnau Xaus, al minut 7 de la segona part, on no va ser capaç de superar a un Martí Serra que va demostrar que és un dels millors porters de la categoria.

Camps va continuar mostrant el seu repertori d’aturades amb el xut exterior de Rodríguez al minut 9 que el torderenc va haver de lluir-se per evitar el possible gol del jugador osonenc.

L’ofensiva del Liceo

El Liceo va voler i buscar el gol de la victòria. Arnau Canal va ser un dels jugadors que va tenir més ocasions de gol en el partit i a la segona meitat, però es va trobar un Gerard Camps que va estar immens.

A mesura que passaven els minuts, els gallecs buscava més el xut exterior i el refús d’un dels seus davanters per intentar trobar un gol que se’ls va resistir perquè ni els defensors ni Gerard Camps els va permetre que marquessin més gols. El conjunt de Riazor es va ofuscar en la porteria de Camps i en buscar un gol que mai va arribar.

Casas assoleix el miracle

El duet d’or del Club Patí Calafell, Arnau Xaus i Martí Casas, van ser els culpables del gol de la victòria dels calafellencs.

El sadurninenc va fer una passada per Casas, que va fer el que va voler amb la bola davant l’oposició de Sito Ricart i va donar la volta per darrere de porteria per rematar forçat i al segon pal, superant a un Martí Serra que no va poder arribar a la bola per desviar la trajectòria. L’alegria es va desfermar al Palacio de Deportes de Riazor d’un equip que estava ben a prop de fer història.

Final d’infart

Quedaven quatre minuts i tot un món pel final del partit i Juan Copa va demanar un temps mort. El Liceo va anar a l’ofensiva, buscant el xut exterior i forçant recuperacions per tenir més estona la bola i poder fer jugades de gol per marcar diferències, però els calafellencs no estaven disposats a renunciar a la victòria.

El Calafell va respondre amb un altre temps mort per aturar l’ofensiva dels gallecs i per buscar monopolitzar la bola per evitar que el Liceo tingués temps per marcar el gol de l’empat. Bruno di Benedetto i Dava Torres ho van intentar, però Gerard Camps va impedir el gol de l’empat. La defensa calafellenca va decidir tancar la persiana i els gallecs van veure com el conjunt verd van donar la campanada, guanyant per primer cop a la història al Liceo, i s’emportaven tres punts importants cap al Joan Ortoll.

El Parlem Calafell recupera la segona posició

Classificació actual de la Parlem OK Lliga

Amb la victòria, el Parlem Calafell recupera la segona posició de la classificació de la Parlem OK Lliga amb 20 punts i es troba a set punts del líder de la categoria, que és el Futbol Club Barcelona, que suma 27 punts després d’haver guanyat els nou partits que ha disputat de campionat.

Ben a prop, té el Noia Freixenet i el Reus Deportiu que són el tercer i el quart classificat amb 19 punts assolits i que segueixen l’estela dels calafellencs.

Futbol Club Barcelona, el pròxim rival

El conjunt verd no té temps per descansar i afrontarà demà dimarts el partit de la desena jornada de la Parlem OK Lliga contra el totpoderós Futbol Club Barcelona, que arribarà al pavelló Joan Ortoll com a líder destacat de la categoria i com a equip imbatut.

El matx es jugarà a les cinc de la tarda al Joan Ortoll i podreu escoltar el partit, un quart d’hora abans del xiulet inicial, per les ones radiofòniques de Calafell Ràdio (107.9 FM), per l’app de Calafell Ràdio o per calafell.tv.