Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / El Parlem Calafell s’imposa davant el Vilafranca (3-6)

El Parlem Calafell s’imposa davant el Vilafranca (3-6)

Els calafellencs no tenen pietat dels vilafranquins amb quatre gols de Martí Casas i dos d'Arnau Xaus

Imatge del final del partit entre el Club Patí Vilafranca i el Parlem Calafell

El Parlem Calafell va imposar el seu domini davant un Club Patí Vilafranca que no va aixeca el cap. Martí Casas, amb quatre gols anotats, i Arnau Xaus, amb dos, van ser els reis del partit que es va jugar ahir a la nit al poliesportiu de Vilafranca, i que va comptar amb les baixes de Sergio Miras per lesió i Humberto Mendes, que es troba concentrat amb la selecció d’Angola pels World Roller Games. Manu Necchi, Pablo del Rio i Arnau Ribas, van anotar els tres gols vilafranquins davant una gran entrada per veure aquest matx de la primera jornada de la Frit Ravich Lliga Catalana i la presència de nombrosos seguidors del Club Patí Calafell.

El Parlem Calafell, imparable

El Calafell va sortir amb Gerard Camps, Jan Escala, Martí Casas, Jordi Ferrer i Curro Fernández davant un Vilafranca que va treure a jugar els seus millors efectius com Necchi, Joan Vázquez i Marc Palau. El jove vilanoví, Pol Ferrer, repetia a la porteria del Vilafranca davant la baixa de Xus Fernández.

El joc va ser vistós i igualat en els primers compassos del matx, on les defenses dels dos equips, van aportar ordre davant l’alternativa que van tenir els dos conjunts. Jan Escala va tenir la millor oportunitat del Calafell en els primers minuts, amb un xut per banda esquerra que Pol Ferrer va aturar.

El Vilafranca va sortir amb la idea de fer un reset i començar de zero davant el mal inici que han tingut a la lliga. Els de Toni Porta es volien venjar del Calafell per la derrota que van patir en l’últim partit, on els blaus no van tenir cap oportunitat d’entrar en el partit.

El Calafell va gaudir de les millors ocasions, en els primers compassos del partit, com una rematada de Casas que no va entrar per ben poc. Una falta de Necchi a Casas, va acabar amb l’exjugador del Vendrell veient una targeta blava, i el mataroní va fer el que va voler amb Pol Ferrer per anotar el 0-1. No va passar ni un minut de joc que Casas va dur a terme una excel·lent recuperació de bola i es va escapar de tothom per fer el 0-2.

Porta es va veure obligat a demanar un temps mort per dibuixar una nova estratègia pel seu equip i evitar marxar del matx davant un Calafell que estava destruint als vilafranquins.

El Calafell imposa la seva autoritat

Amb el temps mort, el Vilafranca va recuperar l’entusiasme que havien perdut amb els dos gols encaixats. Bona prova d’això, va ser la ocasió de Gabriel Villares al minut deu del partit on Camps va haver d’intervenir, demostrant, una vegada més, que és un porter de categoria.

El fet de no anotar cap gol, va posar nerviós el conjunt blau, que en menys de 25 minuts, es van carregar de faltes fins a arribar a la desena. Martí Casas no va transformar la directa, desaprofitant una oportunitat de fer el seu tercer gol del partit.

Jan Escala va fer una falta a Pablo del Rio on va acabar amb picabaralla entre els dos equips i una emputjada d’Escala a Del Rio va finalitzar amb la blava al vilanoví. Al ser una blava amb el joc aturat, el Vilafranca no va llençar la falta directa.

Si per alguna cosa destaquen els calafellencs es que són un equip fort en les situacions adverses i ho van demostrar jugant amb un jugador menys i sent capaços de recuperar una bola, i Martí Casas va fer tot sol el 0-3 al 17 de la primera meitat.

Els verds estaven disposats a tot. Tant és així que un contracop del conjunt de López va acabar amb una passada de la mort de Casas a Xaus perquè el de Sant Sadurní anotés el 0-4 a les portes del descans.

La reacció del Vilafranca

El Vilafranca va reaccionar a través de Manu Necchi que va transformar un gol de falta al 19 de la primera part, fent l’1-4 que reflexava la gran diferència dels dos equips.

Els de Porta van apretar en els últims minuts del matx a la recerca del segon gol davant un Calafell que estava segur en defensa.

Quan quedava poc pel descans, un contacte d’Escala a Vázquez a dins de l’àrea calafellenca, va suposar un penal favorable als vilafranquins a falta de dos minuts pel descans. Camps va aturar el penal llençat per Necchi i es va arribar al descans amb l’1-4 favorable als interessos del Parlem Calafell.

Segona part idèntica

En la represa, el Calafell va tornar a sortir enxufat i Martí Casas va anotar el seu quart gol del partit amb un llençament acrobàtic que va deixar a Pol Ferrer estés a terra.

Amb l’1-5, el partit semblava sentenciat. Un rebuig d’Escala en un xut de Roger Martí, es va fer el vilanoví amb la bola i va estar a punt de superar a Pol Ferrer. Vázquez ho intentava de totes les maneres, però els blaus no podien superar la defensa calafellenca.

El Calafell va provocar la desena i Arnau Ribas no va poder superar a un Gerard Camps que es va vestir d’heroi per tornar a ser una assegurança sota pals. Pablo del Río va anotar el 2-5, en una gran jugada individual, que va donar una mica d’alegria al poliesportiu de Vilafranca.

Emmanuel Necchi va veure la segona blava i la vermella per protestar als àrbitres.

Ferran López va donar minuts a Borja Espinosa i a Raúl Espinosa, que va disputar els seus primers minuts oficials amb el primer equip del Club Patí Calafell.

Arnau Xaus va fer el 2-6 després d’un u contra u de Casas contra Pol Ferrer, que el vilanoví va desviar però el de Sant Sadurní, molt viu, va rematar el rebot per banda esquerra i va superar a Ferrer.

El Vilafranca va seguir lluitant fins al final i Arnau Ribas es va aprofitar d’un rebot per fer el 3-6 definitiu que tancava el matx i que no va poder impedir una nova derrota del conjunt de la capital de l’Alt Penedès davant d’un Calafell imparable.

L’Alcoi, el pròxim rival

Classificació actual del grup 4 de la Lliga Catalana

Amb la victòria davant el Club Patí Vilafranca, el Parlem Calafell suma els tres primers punts i té el passi a les semifinals quasi a la butxaca. Només falta que els calafellencs guanyin l’enfrontament de la tercera jornada contra el PAS Alcoi, per assegurar-se, matemàticament, la classificació a les semifinals de la competició catalana.

El partit es jugarà divendres 4 de novembre, a les vuit del vespre, al pavelló Joan Ortoll de Calafell i el podreu escoltar per Calafell Ràdio.