Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / El Parlem Calafell empata i torna a fer història contra l’Oliveirense (1-1)

El Parlem Calafell empata i torna a fer història contra l’Oliveirense (1-1)

Els calafellencs sumen el seu primer punt en la història de la màxima competició europea davant un Oliveirense que va patir de valent per emportar-se l'empat

Moment del partit entre el Parlem Calafell i l'Oliveirense

El Parlem Calafell va aconseguir un valuós punt contra la Uniao Desportiva Oliveirense, un rival d’entitat i que es trobava a la zona alta de la lliga portuguesa, concretament, en la sisena posició d’una de les millors lligues del món.

Els calafellencs arribaven amb la moral molt alta després de guanyar per 5-6 contra el Club Patí Voltregà, en el que van sumar el seu cinquè partit sense conèixer la derrota en el campionat de lliga. El pavelló Joan Ortoll de Calafell es va omplir de gom a gom per presenciar el primer partit dels verds en la màxima competició europea.

La força de l’Oliveirense

Enfront, tenia un Oliveirense que va començar el matx immers en l’atac i en dominar el partit, incomodant a un Parlem Calafell que no va poder fer el seu joc des del primer minut per la pressió dels portuguesos, que van arribar amb ocasions de la mà de Cardoso i Marques, que van posar a prova els reflexes d’un Gerard Camps que va tornar a ser un dels jugadors del partit per part dels calafellencs.

A mesura que passaven els minuts, els de Ferran López començaven a trobar el seu lloc, a estar còmode a la pista i van arribar amb més perill a la porteria d’un Diogo Fonseca que ho va aturar tot en la primera meitat. Jan Escala i Sergio Miras van provar xuts exteriors que Fonseca va anar rebutjant i Casas va provar dos xuts que va enviar al travesser i al pal d’una porteria que se li va resistir als baixpenedesencs. Tot va canviar quan una jugada de Jorge Silva, Casas el va tocar amb el patí i va provocar un penal que va aixecar molta polseguera al Joan Ortoll.

Tomas Pereira va agafar la responsabilitat de transformar el penal i no va perdonar, superant amb un xut ras al primer pal a Camps i fent el 0-1 al minut vuit de la primera meitat que obligava el Calafell a reaccionar.

El Calafell mostra la seva seguretat defensiva

Ferran López va haver de demanar un temps mort per fer reaccionar als seus jugadors i van reaccionar fent una bona defensa davant un conjunt que li costava trobar espais i quan els superava, havien de superar un mur que era en Gerard Camps que els va impedir amb les seves intervencions.

El trident ofensiu del Oliveirense, Lucas Martínez, Jordi Adroher i Marc Torra no va poder perforar la porteria calafellenca i els verds van anar creixent, arribant al descans amb un 0-1 que reflexava la bona imatge de l’equip davant uns portuguesos que tot i ser sòlids en defensa, estaven molt nerviosos amb un Joan Ortoll que va mostrar la seva indignació per l’arbitratge dels italians Ulderico Barbarisi i Joseph Silecchia.

Segona meitat calafellenca

La segona meitat va seguir la mateixa tònica que el final de la primera part. Un Calafell bolcat des del primer segon a l’atac i a la recerca del gol de l’empat que se’ls resistia amb un Fonseca inspirat a la porteria que ho va aturar tot. A partir d’aquí, van venir minuts bons per un conjunt que continuava picant i picant amb el seu joc i deseperant a un Oliveirense que tot i anar davant del marcador, es sentia incòmode i no trobaven la manera de trencar la muralla defensiva dels calafellencs.

Els portuguesos es van carregar de faltes fins arribar a la novena falta. Els granes van aguantar amb nou fins que una falta de Cardoso a Escala, va suposar la desena del Oliveirense. Era el minut disset de la segona meitat i Martí Casas tenia una oportunitat d’or per empatar el partit i no la va desaprofitar perquè el mataroní va superar el porter portuguès amb un gol que va fer esclatar d’alegria a un Joan Ortoll que va començar a creure en la victòria.

El Parlem Calafell va a per la victòria fins al final

Amb l’1-1, el Calafell va anar a l’ofensiva i l’Oliveirense va concentrar-se en defensar i no encaixar cap gol per assegurar-se un punt per estar a la part alta de la classificació. Els calafellencs ho van intentar, però no van poder superar la defensa portuguesa i es van quedar sense temps per assolir la gesta, però el Joan Ortoll es sentia orgullós d’un equip que va tornar a fer història, sumant el seu primer punt oficial de la història en la màxima competició europea, un fet que mai havia succeït en la història del Parlem Calafell.

L’empat fa que els calafellencs es trobin en la tercera posició del grup A, amb un punt, i es troba igualat amb el Deportivo Liceo, que és l’últim classificat del grup per l’average. Benfica i Oliveirense sumen quatre punts i ara mateix serien els equips que es classificarien per la fase final de la competició europea.

Girona, un nou obstacle

Els calafellencs no descansen i aquest diumenge, a partir d’un quart d’una de la tarda, jugaran el partit corresponent a la divuitena jornada de la Parlem OK Lliga contra el Girona Club Hoquei, un rival que no posarà les coses gens fàcils als de López i sortiran a pels tres punts per poder sortir de la zona baixa de la classificació del torneig de la regularitat. El matx el podreu escoltar, deu minuts abans de l’inici, per Calafell Ràdio i per calafell.tv.