Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / El Futbol Club Barcelona mostra el seu poder en l’hoquei nacional

El Futbol Club Barcelona mostra el seu poder en l’hoquei nacional

Els blaugranes s'imposen en la Minicopa i guanyen la setanta-novena edició de la Copa del Rei

El quart i últim dia de competició de la Copa del Rei va ser el tancament de les dues competicions que es van anant disputant des del passat dijous fins al diumenge a la tarda. D’una banda, la cinquena edició de la Minicopa, va deixar una bonica final que la van disputar els equips juvenils del Noia Freixenet i el Futbol Club Barcelona en un encontre on els dos equips van demostrar el seu gran nivell i que el futur de l’hoquei sobre patins català està més que assegurat.

La final de la Minicopa

La primera meitat del matx va ser molt ajustat, amb ocasions de gol per als dos conjunts, on els porters van tenir protagonisme amb les seves intervencions. Quan tot semblava indicar que s’arribaria al descans amb l’empat a zero, Quim Gabarró va aconseguir el 0-1 que donava tranquil·litat al Barça.

La segona meitat, el Noia va ajustar forces amb els blaugranes i va anar a la recerca de l’empat. Els de Sant Sadurní van trobar l’empat en el minut onze de la segona, quan Max Moreno va fer l’empat a u que tornava a igualar el matx. El Barça no es va quedar de braços plegats i Miquel Escala va contestar amb l’1-2 que tornava a posar els culers pel davant. Marc Cáceres va errar una directa i pocs minuts després, Pau Andreu va fer l’empat a dos.

Final d’infart

En la recta final del partit, el joc es va intensificar. Bona prova d’això van ser els dos penals que van fer els dos equips, un per cada equip. Carles Casas va tornar a avançar els blaugranes amb el 3-2 i Andreu va anotar el seu segon gol particular, posant l’empat a tres en l’electrònic del Joan Ortoll.

Quedaven poc més de quatre minuts per la finalització del matx i el Noia i el Barça va anar a totes per aconseguir el gol de la victòria. Qui ho va assolir al final va ser el conjunt que dirigeix en Dani Moreno, que va extreure una falta directa en l’últim minut del matx i Escala no va perdonar i va fer el 3-4 definitiu que donava el trofeu de la cinquena edició de la Minicopa a l’equip juvenil del Futbol Club Barcelona.

L’hora de la veritat

La final de la setanta-novena edició de la Copa del Rei va ser la cirereta del pastís a quatre dies de molta feina en l’organització perquè tot sortís a la perfecció. L’ambient als voltants del pavelló Joan Ortoll de Calafell va ser extraordinari. Ningú es volia perdre la final i més un clàssic de l’hoquei modern com és un Liceo – Barça.

El Barcelona va començar amb molta força. Pau Bargalló va tenir la primera oportunitat clara del Barça en els primers minuts del partit, amb una acció personal que no va poder superar a Martí Serra. Una altra prova del domini blaugrana va ser el gol que va aconseguir en Joao Rodrigues en el minut vuit de la primera meitat, gràcies a una passada d’Ignacio Alabart. Un gol que va deixar tocat a un Liceo que li costava aturar els atacs del conjunt d’Edu Castro.

Moment prèvi a la Final

La força blaugrana

Els de Juan Copa no es van deixar impressionar pels culers i buscaven trencar la defensa dels de Castro. Una jugada personal de Dava Torres, quasi acaba amb el gol del Liceo, però Àlex Rodriguez es va anticipar a la bola i va provocar el penal pel conjunt verd. César Carballeira no va poder contrarestar l’immens poder de Sergi Fernández a la porteria blaugrana i va fer una aturada clau pels interessos del Barça. Qui no va perdonar va ser en Sergi Panadero, que tres minuts després, va aprofitar un atac ràpid de Pau Bargalló i Hélder Nunes, per superar la pressió d’Arnau Canal i fer el 0-2 amb una rematada d’habilitat, que va superar per alt a Martí Serra.

El 0-2 complicava molt les coses a un Liceo que no trobava el gol. A partir d’aquí, el conjunt verd es va concentrar en defensar per no concedir més oportunitats al Futbol Club Barcelona i es va arribar al descans amb un 0-2 que donava avantatge als blaugranes, en un partit obert i que qualsevol dels dos equips es podia emportar el trofeu cap a casa.

Domini blaugrana

En la segona meitat, el Barça va continuar dominant i tenint la possessió de la bola. Una paret entre Bargalló i Alabart, la va aprofitar el de Sant Sadurní per definir al segon pal i fer el 0-3 davant l’estirada inútil d’un Martí Serra, que tot i fer una bona Copa, no va poder aturar l’atac dels de Castro.

El 0-3 va ofuscar al Deportivo Liceo i Arnau Canal va fer la desena falta. Joao Rodrigues va errar la directa. Els líders de la Parlem OK Lliga van posar una marxa més quan Sergi Llorca li va fer una passada en safata perquè l’astre portuguès, Joao Rodrigues, rematés a plaer i fes un 0-4 que mostrava la superioritat incontestable del Futbol Club Barcelona, a falta de poc menys de 10 minuts per la finalització del partit.

La reacció dels gallecs

El Liceo va haver de demanar un temps mort per buscar una reacció fulgurant. La reacció va arribar un minut després de la mà d’Àlex Rodríguez, que va penetrar per la dreta i va fer un xut exterior que Fernández no va poder desviar i va entrar a dins de la porteria, fent així l’1-4.

Els gallecs buscaven el gol, però no el trobaven davant la seguretat defensiva dels blaugranes. Quan faltaven tres minuts, Hélder Nunes va fer la desena falta del Barça. Rodríguez no va fallar i va transformar la directa per fer el 2-4. Un resultat curt i més quan Pol Manrubia va fer la quinzena falta del conjunt gallec. Pau Bargalló no va transformar la directa i al final, Àlex Rodríguez, va veure la blava i Alabart tampoc va transformar la directa i el partit va arribar al final, on el Futbol Club Barcelona es va proclamar campió de la setanta-novena edició de la Copa del Rei.

Els jugadors del primer equip del Futbol Club Barcelona festejant el títol de la Copa del Rei

El Futbol Club Barcelona revalidava el títol després de guanyar l’edició del 2022, que es va disputar a Lleida i suma ja 25 trofeus d’aquesta competició, sent el club que més títols ha guanyat del torneig del KO i demostrant que és l’equip més fort de l’estat.