Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Actualitat  / El Café Crem no desentona a la seva estrena a la Copa de la CERS

El Café Crem no desentona a la seva estrena a la Copa de la CERS

La tornada es jugarà a Lisboa l'1 de Novembre Ahir els jugadors calafellencs van merèixer, al menys, l’empat davant el potent equip portuguès de l’Sporting Clube de Portugal Calafell, 19 d’octubre del 2014.- El Café Crem Calafell Tot l’Any, que ahir jugava per primer cop a la història, un partit de la segona competició europea, - la Copa de la CERS -, va fer mèrits

La tornada es jugarà a Lisboa l’1 de Novembre

Ahir els jugadors calafellencs van merèixer, al menys, l’empat davant el potent equip portuguès de l’Sporting Clube de Portugal
Calafell, 19 d’octubre del 2014.- El Café Crem Calafell Tot l’Any, que ahir jugava per primer cop a la història, un partit de la segona competició europea, – la Copa de la CERS -, va fer mèrits per no perdre el primer assalt de la eliminatòria (2-3).
Les previsions de les informacions rebudes de l’Sporting eren palpables a la pista. Angelo Girao, ex porter del Valongo, vigent campió de Portugal i porter de la selecció absoluta portuguesa, va fer una actuació sensacional, fent estèril el gran joc desplegat per l’equip verd i blanc. Tot i una segona part dominada totalment per l’equip calafellenc, el partit va
acabar amb un resultat favorable per a l’equip de Lisboa per a la tornada del proper dia de Tots Sants.
En un ambient gairebé de gala i amb alguns seguidors més de lo habitual, el Café Crem Calafell Tot l’Any va començar molt bé el partit ja que als tres minuts de joc, Gerard Vergés va colar-li la bola al gran porter internacional Àngelo Guirào, per l’únic lloc per on li podia colar.

No cal dir que aquest primer cop ‘europeu’ va animar tant els jugadors locals com el públic que el recolza, ja que es veia que l’equip de Sergi Macià no desentonava en cap cas i plantava cara al favorit com és l’Sporting Clube de Portugal.
L’alegria local va durar ben poc per que en un dels moltíssims atacs dels visitants, Joao Pinto, va saber colar la bola a Arellano. Encara a la primera meitat, cal destacar un tir al pal del portuguès Figueira i alguna jugada clara de gol dels locals, com la que va protagonitzar Jordi Gabarra als darrers minuts de la primera part en la que el Calafell no
va fer cap falta.
Al descans s’arribava amb un 1-1, tot i així, les sensacions eren favorables i l’equip es veia amb caràcter per afrontar la segona part. Una rigorosa targeta blava al capità local Romeu va comportar una falta directe que va llançar Oliveira però Arellano, molt atent, va evitar el possible segon gol, el qual va arribar un minut després mitjançant Moreira, que va saber aprofitar la inferioritat numèrica dels locals.

L’equip de Lisboa que entrena Nuno Lópes, no defallia mantenint la seva tàctica de jugar amb dos defenses i dos davanters. El tercer gol aconseguit amb picardia per Joao Pinto des de darrera de la porteria d’Arellano, va comportar certa polèmica atès que el jugador lús ho va anar a celebrar just on estan els seguidors locals de la Penya de ‘Els
Estrellats’ que no van rebre bé aquest fet. Uns minuts més tard, Pinto va reaccionar i després de disculpar-se als dos àrbitres, també ho va fer amb els seguidors locals.
L’alegria va retornar als seguidors locals quan l’Sporting va incórrer en un penal que Ferran Rosa va tirar molt bé i va convertir en el segon gol calafellenc.
Aquest gol va animar la part final d’aquest partit de setzens de final ja que si bé l’Sporting cercava el quart gol, el Calafell va acorralar molts cops als visitants, que durant alguns minuts no sabien com reaccionar davant un Calafell que tenia a tocar el gol de l’empat.
Tot i així, l’equip de Sergi Macià, que jugava un bon hoquei, seguia apretant. El fruit arribaria. Els penals no assenyalats a la primera part, eren castigats en aquest període. El primer de Rosa feia somiar, però l’errada en el segon penal i la gran intervenció de Girao en la falta directa, també llançada per Rosa, no deixava moure el marcador. Gabarra, Marc
Vergés i Gerard Vergés, desaprofitaven jugades trenades on el desencert i, sobretot, la intervenció del porter portuguès, no feien justícia a la feina i a l’únic equip que plantejava un bon hoquei. L’Sporting, amb veterania, qualitat i jugadors experimentats, s’endú una renta d’un gol que el Café Crem Calafell Tot l’any intentarà capgirar. No hi ha res impossible per a aquest equip.
DECLARACIONS

A la posterior roda de premsa que es va fer a la sala mixta, l’entrenador portuguès Nuno Lópes, ha dit que “Ha estat una victòria difícil, sabíem que el Calafell no ens ho posaria fàcil, ha treballat molt i tot estar perdent sempre ha anat a cercar l’empat i la possible victòria i ha fet treballar molt al nostre porter Guiraò”. Lópes ahir tenia molt clar que la el.liminatòria està molt oberta i que a Lisboa no es poden refiar del Calafell que té un molt bon equip.
De la seva banda, l’entrenador del Café Crem, Calafell Tot l’Any, Sergi Macià, ha reconegut que “el resultat no és el més esperat ni el què més m’agrada, crec que ha estat injust per la feina feita, però no podem oblidar que hem jugat contra un gran equip s’Europa que està mentalitzat per fer-se amb el títol de la Copa de la Cers, un equip amb un gran potencial econòmic i amb jugadors d’una llarga experiència en competició europea”. Macià va admetre que serà molt difícil superar al Sporting a la seva pista però que els seus jugadors estan preparats per a fer-ho.
FITXA TÈCNICA
Cafè Crem CP Calafell
David Arellano, Gerard Vergés, Sergi Romeu, Ferran Rosa, Pol Galbas -cinc inicial- Marc Verges, Uri Palau, Pol Pamies, Jordi Gabarra, Xavier Montoya
Sporting Clube Portugal
Angelo Girao, Ricardo Figueira, André Moreira, Joao Pinto i Tiago Losna -cinc inicial-
Àrbitres
Franco Ferrari i Matteo Galuppi (Itàlia)
I torna l’OK Lliga
Sense massa temps per a descansar, dimarts torna l’OK Lliga i el Café Crem Calafell Tot l’Any rebrà la visita del Pati Vic que entrena Fernando Pujalte. Aquest partit que començarà a les 9 i serà ofert en directe per l’emissora municipal Calafell Ràdio (107.9FM), serà dirigit pels col·legiats Sergio Mayor i Eloi Castellnou.