Consells per la desconnexió digital aquest estiu
Primer estiu en què les empreses no podran molestar els treballadors fora del seu horari laboral o durant les vacances. Calafell.tv els ofereix algunes recomanacions per desconnectar del treball aquestes vacances
Aquest estiu és el primer en què, per normativa, les empreses no podran molestar els treballadors fora del seu horari laboral o durant les vacances, ja sigui mitjançant whatsapps, trucades, correus electrònics, videoconferències o qualsevol altra activitat que impliqui una connexió digital entre l’empresa i el treballador. Segons la llei publicada al Butlletí Oficial de l’Estat el passat 5 de desembre qualsevol empleat té dret a la desconnexió digital amb l’objectiu de garantir fora de la jornada laboral el respecte del temps de descans, permís i vacances, així com la intimitat personal i familiar”.
Tot i que el dret a desconnectar està blindat per llei, més de la meitat de la població activa espanyola declara que respon a correus i trucades de feina mentre està de vacances, segons un informe del portal InfoJobs i de l’escola de negocis ESADE. “Estar contínuament connectat digitalment amb temes laborals provoca que hi hagi un augment de estrès i, per tant, de segregació de cortisona en sang. Això no és gens beneficiós per la nostra salut”, explica la psicòloga Aroa Mateo, del Centre Intelment del Vendrell.
L’Aroa dóna aquests consells per desconnectar del treball al màxim durant aquestes vacances:
– Desconnecteu el telèfon. Eviteu portar el mòbil a la platja. En cas de voler estar localitzats, emporteu-vos un telèfon antic sense Internet
– Eviteu rebre informació de la feina. Demaneu que us avisin del treball únicament si passa alguna cosa greu i que requereixi de la vostra atenció immediata.
“Aquesta és la única manera de tornar de les vacances al 100%, amb les energies renovades i amb ganes de començar un nou curs”, expressa l’Aroa.
L’aposta per la desconnexió digital comporta que el treballador guanyi qualitat de vida, sigui propietari del seu temps lliure i millori la conciliació laboral i familiar.
Links:
Escolta el reportatge en versió àudio elaborat per Laura Porta, estudiant en pràctiques