Comença el curs escolar!
Les cinc escoles de primària de Calafell han estat millorant les seves instal·lacions aquest estiu
Comença el curs escolar després de les vacances d´estiu. Les cinc escoles de primària de Calafell han estat millorant les seves instal·lacions aquest estiu.
Entre les obres que s’hi han fet, s’hi troben reparacions als sistemes de calefacció, millora de paviments als patis i als jocs infantils, cobertura de passadissos exteriors, renovació de tanques perimetrals, solució de problemes d’impermeabilització. Un dels objectius d’aquestes actuacions és deixar resolts definitivament alguns problemes de manteniment que s’eternitzaven amb solucions provisionals.
Una actuació molt demandada per les comunitats educatives ha estat la creació de zones d’ombra als patis, plantant arbres i instal·lant pèrgoles.
El curs escolar 2017-2018 ha començat al Camp de Tarragona amb 452 nous professors, fins als 7.257, el que suposa un increment del 6,7% respecte fa un any. Pel que fa als alumnes, són 136.900, davant els 115.332 del curs passat. Les etapes d’Educació Infantil i Primària es caracteritzen per una disminució en la matrícula però en la resta de nivells augmenta la xifra d’estudiants inscrits, en especial a l’ESO, amb més de 1.600. Així, en el segon cicle d’educació infantil, Primària i ESO són 89.576 alumnes, a l’FP i Batxillerat 18.006 i la resta ho són en estudis de primer cicle d’infantil, formació d’adults, ensenyament a distància, plans de formació i inserció i educació especial.
Del total d’alumnat inscrit, la major part ho fa en centres públics, tant pel que fa als ensenyaments obligatoris com postobligatoris. Un 74,4% de l’alumnat del segon cicle d’Educació Infantil, Primària i ESO trien centres de titularitat pública, enfront del 24,3% dels concertats o l’1,3% dels privats; als Batxillerats, el percentatge puja fins al 83,87% i a la Formació Professional, l’índex arriba al 95,32% de matriculació a l’oferta pública.
Segons el Departament d’Ensenyament, l’augment de plantilla es notarà en els centres de majors complexitat i que requereixen una especial atenció per la diversitat dels seus alumnes i entorns complexos, que necessiten una atenció personalitzada.
A més, per a aquest curs es preveuen substituir des del primer dia els docents amb una baixa superior als set dies a partir de l’inici de curs, i respecte a la relació de lloc de treball específic, les direccions poden intervenir en la selecció del professorat, sigui en centres de màxima complexitat o en els llocs de perfil professional per millorar la resposta a les necessitats dels alumnes. En aquest curs, hi ha 63 nous llocs específics, dels quals 45 són en escoles (un 22,4% més que el curs anterior) i 18 en instituts, un 7,1% més.
D’altra banda, la formació professional dual comptarà amb més de 1.135 alumnes, 23 centres implicats, 119 títols impartits i més de 450 empreses i entitats col·laboradores al territori. L’FP dual presenta una alta inserció laboral dels seus graduats, atès que més d’un 70% treballen i un 22% continuen amb altres estudis, amb uns percentatges d’ocupabilitat molt superiors a la mitjana catalana.