Aquesta setmana finalitza el termini per presentar propostes als pressupostos participatius de Calafell
Del 2 al 15 d'octubre: valoració de propostes per part dels tècnics municipals
Fins al 30 de setembre es poden presentar les propostes pel procés dels pressupostos participatius de Calafell. La ciutadania decidirà 400.000 euros d’inversions del pressupost municipal de 2018. Tens més de 16 anys? Doncs pots fer una proposta de millora per al teu municipi, el teu barri, el teu carrer…
- Fins al 30 de setembre: presentació de propostes
- Del 2 al 15 d’octubre: valoració de propostes per part dels tècnics municipals
- Del 16 al 29 d’octubre: votació
Qui pot participar?
Per proposar, qualsevol persona, empadronada o no, major de 16 anys.
Només s’admetrà una proposta per persona.
En la fase de votació, persones empadronades majors de 16 anys.
Com es presenta una proposta i on es vota
Tant la presentació de propostes com la votació es faran presencialment a les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.
Per a la presentació de propostes hem publicat un formulari en format PDF que podeu imprimir i omplir a mà o guardar, omplir amb l’ordinador i imprimir per després entregar-lo al SAC. Perquè funcioni correctament us recomanem obrir el PDF amb Adobe Acrobat Reader.
Quines propostes poden presentar-se:
- Relacionades amb l’espai públic o la millora d’equipaments.
- De competència municipal.
- Que compleixin la normativa vigent.
- D’interès general.
- Viables tècnicament.
Quines propostes no poden admetre’s:
- Les d’interès particular.
- Que ja s’estiguin duent a terme o previstes en el pressupost.
- Les que comprometin més d’un pressupost anual.
- Les que representin un cost elevat de manteniment, un cop realitzades.
- Si costen més de 200.000 euros.
Quin és el criteri i alguns exemples
Han de ser propostes d’inversió, és a dir de noves actuacions i obres. No millora de serveis.
A títol de simple exemple, es pot proposar instal·lar wifi a una plaça, fer un carril bici, construir aparcament prop de les escoles, posar més marquesines d’autobús, bancs per seure, jocs infantils…
Tant la presentació de propostes com la votació es farà presencialment a les oficines del Servei d’Atenció a Ciutadà (SAC), per poder comprovar la identitat dels participants i evitar la repetició de vots. El contingut del vot serà del tot anònim i confidencial. L’any vinent estarà operativa la plataforma electrònica de participació que l’Ajuntament ha aprovat, i que és la mateixa que usa l’Ajuntament de Barcelona.
Les propostes han d’estar relacionades amb l’espai públic o la millora d’equipaments, ser de competència municipal, complir la normativa vigent, i ser d’interès general i viables tècnicament. No es consideraran propostes d’interès particular, que ja s’estiguin duent a terme o previstes en el pressupost, que comprometin més d’un pressupost anual, que representin un cost elevat de manteniment un cop realitzades i si costen més de 200.000 euros.
En qualsevol cas, han de ser propostes d’inversió, és a dir de noves actuacions i obres. No millora de serveis. A títol de simple exemple, es pot proposar instal·lar wifi a una plaça, fer un carril bici, construir aparcament prop de les escoles, posar més marquesines d’autobús, bancs per seure, jocs infantils…
L’Ajuntament ha creat un espai al web municipal on es pot consultar el reglament que regula els pressupostos participatius i descarregar la butlleta per presentar propostes: calafell.cat/calafelldecideix