Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / Alex Toledo es manté a la zona noble de la classificació de l’Europeu de Moto2

Alex Toledo es manté a la zona noble de la classificació de l’Europeu de Moto2

El pilot calafellenc obté la cinquena posició després d’un cap de setmana difícil i manté el quart lloc de la classificació general

Alex Toledo en un moment de la cursa

Alex Toledo continua donant guerra a l’Europeu de Moto2. El de Segur de Calafell ha aconseguit una cinquena posició després d’una mala sortida que l’ha col·locat en el desè lloc i ha protagonitzat una espectacular remuntada que l’ha portat fins al cinquè lloc en un cap de setmana difícil pel pilot de l’escuderia Pertamina Mandalika SAG Racing Team, ja que no ha pogut estar a les posicions capdavanteres en totes les sessions d’entrenaments lliures i oficials.

Divendres es va disputar la primera sessió de lliures, Toledo va acabar en la desena posició i a un poc més d’un segon per sobre del Xavier Cardelús, que va marcar el ritme dominant amb un temps d’1:42.874. En la segona sessió, el jove pilot ha obtingut la cinquena posició, quedant-se a poc més de quatre centèsimes d’Alex Escrig, el rival directe del calafellenc, que va ser el més ràpid de la segona sessió amb un temps d’1:43.200.

Dissabte va arribar l’hora de la veritat amb la primera sessió d’entrenaments oficials. Una sessió que no li va anar gens bé a l’Alex perquè va quedar classificat en la vuitena posició, amb un temps d’1:44.153, sobrepassant més d’un segon per sobre del temps que va realitzar el líder del campionat, Lukas Tulovic, que va assolir un temps d’1:42.657. En la segona sessió, Toledo va apujar el ritme i va assolir el quart millor registre, quedant-se a una mica més de mig segon respecte a Senna Agius, que va ser el més ràpid en la segona sessió de qualificació. Al final, el pilot de Kalex va quedar classificat en el sisè lloc.

Diumenge es va celebrar el Warm Up. Una sessió breu de deu minuts de durada que va servir perquè l’Alex pogués fer la posada a punt de la seva moto. Ho va fer obtenint el cinquè millor registre, que va servir per agafar confiança de cara a la cursa. La cursa no va començar gens bé pel calafellenc, que no va dur a terme una bona sortida i va perdre quatre llocs, quedant-se a la desena posició a la primera volta. A mesura que han anat passant les voltes, Toledo va anar remuntant posicions fins arribar al cinquè lloc final, que permet que l’Alex continui entre els cinc millors de l’Europeu de Moto2.

En la classificació general, el pilot del SAG Racing Team es manté en el quart lloc amb 77 punts, i es troba a 22 punts d’Alex Escrig, que és el tercer millor classificat amb 99 puntsSenna Agius conserva la segona posició amb 106 puntsLukas Tulovic és el líder de l’Europeu de Moto2 amb 135 punts, 58 punts més que Toledo.

La pròxima cursa del campionat europeu serà d’aquí a dues setmanes, al traçat portuguès de l’Autòdrom d’Algarve, on l’Alex disputarà dues curses per intentar reduir la diferència respecte als tres millors de la categoria en un campionat on l’emoció estarà assegurat fins al final.