Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / A un pas de la glòria

A un pas de la glòria

El Parlem Calafell es va quedar a prop de les semifinals en perdre un matx d'ensomni contra el Reus Deportiu

El segon dia de la Copa del Rei va tornar a registrar un bon ambient a les grades i als voltants del Joan Ortoll per veure el tercer partit dels quarts de final entre l’Igualada Rigat i el Futbol Club Barcelona.

L’Igualada fa patir el Barça

El Futbol Club Barcelona, es va presentar amb els seus jugadors més diferencials com Ignacio Alabart, Joao Rodrigues, Helder Nunes i Pau Bargalló. L’Igualada va portar un equip plegat de jugadors de talent com Bernat Yeste, Roger Bars, Uri Llenas i Mats Zilken com a armes ofensives.

Els igualadins van extreure, ben aviat, una directa que Gerard Riba va transformar en gol, en el segon minut del partit, fent el 0-1 que va aixecar del seient als aficionats i aficionades del conjunt de l’Anoia. El Barça va anar a la recerca del gol de l’empat amb Bargalló i Rodrigues com a jugadors més importants en atac. El gol va reforçar la moral d’un Igualada que va fer una bona feina defensiva en els primers compassos del matx.

La reacció blaugrana

Una contra de Joao Rodrigues, va permetre que l’astre portugués es plantés sol davant de la porteria de Guillem Torrents i va definir de primera per fer l’empat a u en el minut set de la primera meitat, exemplificant la igualtat entre els dos conjunts.

En aquest tram del matx, els dos equips van tenir les seves ocasions amb un Barça que dominava, però que no podia transformar aquest domini en gols degut a la gran defensa dels igualadins, que van aguantar les anades i tornades dels culers.

L’Igualada torna a fer mal al Barça

Imatge del partit entre l’Igualada Rigat i el Futbol Club Barcelona

La recta final de la primera meitat va tenir emoció per un penal que va extreure l’Igualada. Gerard Riba no va perdonar i va fer l’1-2 que obligava als blaugranes a reaccionar si no es volia veure eliminat per un conjunt que es va mostrar lluitador. Es va arribar al descans amb l’avantatge pel conjunt de Cesc Fernandez.

El gol va afectar la moral del conjunt barceloní, que va haver de remar a contracorrent per tornar a igualar el matx. Els d’Edu Castro ho van intentar amb ocasions que venien de les mans de Marc Grau i de Rodrigues, però l’Igualada buscava sorprendre al contraatac. El Barça va extreure petroli amb un penal al minut nou de la segona, que Helder Nunes no va perdonar, fent així el 2-2 en l’electrònic i tornant a ajustar el marcador del Joan Ortoll.

La fortalesa dels blaugranes

A partir d’aquí va venir la reacció del Barça, on una recuperació de Joao Rodrigues, la va aprofitar Alabart per marcar el 3-2 de xut exterior, fent inútil l’estirada de Guillem Torrents. L’Igualada va fer la desena falta i Pau Bargalló va tenir una directa per eixamplar la diferència, però el de Sant Sadurní no va superar a Torrents, que amb la seva intervenció, va mantenir l’Igualada amb vida.

Una vida que va durar ben poc perquè una jugada personal de Marc Grau, el va aprofitar el de Lloret per fer el 4-2 i deixar el partit una mica més sentenciat del costat d’Edu Castro. Ignacio Alabart va tancar el partit amb el 5-2 i aquesta victòria va fer que el Barça es classifiqui per les semifinals.

El Calafell, a un pas de la glòria

El Parlem Calafell van jugar el darrer partit dels quarts de final de la Copa. El Joan Ortoll es va vestir de gala per veure el Reus Deportiu – Parlem Calafell, dos equips que volien l’últim bitllet de les semifinals del torneig del KO amb un Joan Ortoll que es va omplir fins a la bandera.

Ferran López i Jordi Garcia no van voler especular amb els seus equips i van treure el millor cinc inicial possible. López va confiar amb el seu cinc inicial de gala amb Gerard Camps sota pals, Jan Escala, Sergio Miras, Arnau Xaus i el màxim golejador del Parlem Calafell, Martí Casas. El Reus Deportiu també va treure a la pista els seus millors jugadors amb Càndid Ballart, sota pals; Sergi Aragonés i Marc Julià com a jugadors més perillosos del conjunt ganxet.

El matx va començar amb un Reus i un Calafell que van sortir directes de cara a porteria, però Camps i Càndid Ballart van impedir que el marcador s’incrementés i es quedes a zero degut a la gran defensa que van fer els dos equips. A falta de dotze minuts per la finalització de la primera meitat, va arribar la millor oportunitat del Calafell, la falta de Francesco Compagno a Casas que va suposar el penal favorable als calafellencs. Sergio Miras va agafar la responsabilitat, però no va poder transformar el penal, perdent una magnifica oportunitat per posar-se pel davant del marcador.

Els dos equips ho van seguir intentant amb ocasions, però el gol ja no va arribar i es va marxar al descans amb el 0-0 en el marcador en un matx obert a qualsevol resultat.

Els gols arriben a la segona meitat

La segona meitat va tenir molta emoció i van arribar els gols. Marc Julià va fer la desena falta del Reus i Martí Casas no va fallar en l’execució de la falta directa i va superar a Ballart per fer el 0-1 amb l’explosió d’alegria dels aficionats i aficionades del Parlem Calafell. Amb aquest gol, Casas suma 49 gols aquesta temporada en totes les competicions.

El Reus va reaccionar amb una excel·lent jugada entre Aragonés i Julià, que el va rematar David Gelmà, fent l’empat a u en el marcador. El partit va anar pujant d’intensitat a mesura que passaven els minuts i els verds van fer la desena. Julià no va poder superar a Camps i els dos equips seguien fent faltes.

Els de la capital del Baix Camp van arribar a la quinzena falta i Martí Casas no va transformar la directa. L’1-1 seguia en el marcador i cinquanta segons després, Ferran Giménez veia la blava per una falta a Miras i Arnau Xaus va errar un altre directa. El Calafell va cometre la quinzena falta i Diego Rojas no va poder superar a un Camps que va estar pletòric amb les seves aturades. Tot va canviar amb el gol de Rojas, que va fer el 2-1 definitiu en el minut 23 de la segona, fent que els calafellencs només tinguessin dos minuts per marcar un gol, però el temps es va acabar i el Reus Deportiu va obtenir l’últim bitllet per les semifinals de Copa que els portarà a enfrontar-se contra el Futbol Club Barcelona.