Uns 300 vehicles secunden la marxa per la rebaixa dels peatges
Entre les demandes hi figura la demanda de la rebaixa del 60% peatge de les costes del Garraf a la C32 i l’eliminació del peatge de Cubelles fins al Vendrell
La marxa lenta convocada per aquest divendres en protesta pel preu dels peatges de la C-32 ha mobilitzat uns 300 vehicles. Ha arrencat a les sis de la tarda al polígon les Salines de Cubelles, ha anat fins a Sitges per la C-31 i ha encaminat cap a Vilanova i la Geltrú per la C-32 fins la Masia d’en Cabanyes (Vilanova) on els representants del Pacte del Penedès Marítim, entre ells, alcaldes, responsables dels consells comarcals i entitats veïnals han desplegat una pancarta reivindicativa. Tot i que s’havia anunciat, no s’ha llegit cap manifest.
Sònia Mirambell, portaveu de la Coordinadora Calafell, s’ha mostrat satisfeta per la resposta de la ciutadania i espera que l’acció “tingui una resposta positiva per part de la Generalitat”. En aquest sentit, ha recordat que la propera passa serà “anar al Parlament a buscar suports i recolzaments en les formacions polítiques” i ha afirmat que se seguiran fent mobilitzacions “fins que la Generalitat mogui peça”. La portaveu ha tornat a recalcar que en el cas del tram Cubelles, Cunit, Calafell i Vendrell “volem la gratuïtat”. A més, també demanen una rebaixa del 60% peatge de les costes del Garraf a la C-32.
Serramià i Garcia: “Recollirem dades més enllà de les mobilitzacions”
Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, creu que “s’ha demostrat un efecte d’unitat del territori” i ha afirmat que ara toca fer “impactes de forma setmanal, més allà de les marxes lentes, per visualitzar les reclamacions”. Així, “recopilarem dades d’impacte econòmic, social i mediambiental per tal que la gent sàpiga el greuge que patim les comarques per culpa d’aquests peatges”.
La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, considera que la mobilització “ha tingut èxit” i creu que”cal buscar dates on tinguem més ressò”. “El territori està enfadat i busca negociar amb la Generalitat, s’ha de seguir picant pedra”, ha reblat.
Ramon Ferré: ‘Volem una solució transitòria a la vinyeta’
L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, considera que “el territori és sensible a la problemàtica” i prova d’això és que “sumem més entitats i grups polítics”. La marxa lenta, segons l’alcalde, s’ha fet tenint en compte que “és l’única sortida que ens deixa la Generalitat” i ha demanat una solució mentre no arribi la implantació de la vinyeta “tenint en compte l’IPC que s’aplica cada any als peatges de les autopistes”. Ferré ha recordat que “l’única alternativa a la C-32 és la mateixa C-32 lliure de peatges”.