Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / Victòria de caràcter (6-7)

Victòria de caràcter (6-7)

El Parlem Calafell treu l’orgull per emportar-se els tres punts al Joan Ortoll amb un Martí Casas extraordinari

Imatge del final d'un partit apassionant entre el Finques Prats Lleida i el Parlem Calafell

La primera part del matx va començar amb molta intensitat, amb un Calafell que de seguida va buscar el xut exterior de la mà de Sergi Miras. Un exemple de la duresa dels primers minuts del partit va ser el cop que es va donar a la cara en Jepi Selva i que reflectia la igualtat que hi ha entre els dos equips. Cal destacar que Curro Fernández va sortir de titular i que Oriol Codony, també s’ha fet amb la titularitat a la porteria lleidatana, ingredients que van fer d’aquest matx, un partit vibrant des de l’inici.

Els dos equips buscaven generar pèrdues a l’equip contrari per fer mal al contraatac. Jordi Ferrer va tenir la millor oportunitat de l’inici amb un xut que va fer lluir a Codony i Paiva, que no va posar problemes a un porter amb experiència com és en Gerard Camps. Escala va repetir titularitat i va tornar a ser un jugador important en defensa per un Ferran López que confia cegament amb ell.

El Calafell va dominar els primers compassos del matx davant un Lleida pacient que esperava un error dels verds per sortir al contraatac. I quan més dominava el Calafell, un xut exterior de Miras, el va desviar en Jordi Ferrer per introduir la bola a dins de la porteria i fer un 0-1, al minut cinc, que assentava els primers fonaments de la victòria. El gol va fer mal al quadre lleidatà, que es va anar carregant de faltes i que li costava generar oportunitats de gol davant un Calafell que jugava el seu partit i arribava amb claredat a la porteria dels blaus. Una contra de Miras va finalitzar amb la passada de la mort del barceloní cap a Jan Escala, que va rematar a plaer per fer un 0-2, al minut vuit de la primera meitat, que mostrava la superioritat dels calafellencs davant els lleidatans.

El Lleida va demanar un temps mort que de ben poc va servir per aturar la piconadora calafellenca que va seguir fent mal a un Lleida que era incapaç de dominar, d’aprofitar les oportunitats de gol i d’aturar als de López. Una jugada confusa entre Arnau Xaus i Martí Casas va acabar amb el mataroní introduint la bola a dins de la porteria de Codony, que es va moure en el moment del gol i que els jugadors del Finques Prats Lleida van demanar als arbitres que anul·lessin el gol. Amb aquest gol, al minut 11, Casas va aconseguir el seu sisè gol en dos partits disputats al torneig de la regularitat.

Amb el 0-3, s’obria un escenari de plaer per un equip que feia pocs dies que perdia la possibilitat de guanyar la Copa Continental i que ha demostrat capacitat de superació. En 14 minuts, el Lleida va cometre cinc faltes, una prova que els lleidatans els hi costava aturar els atacs dinàmics dels verds. Els calafellencs no en tenien prou de guanyar per 0-3 que seguien atacant sense descans i una entrada de Jordi Badia a Casas, va suposar la blava a Badia i la oportunitat del Parlem Calafell de fer el 0-4. Martí Casas va agafar la responsabilitat i no va poder superar a Oriol Codony, que va salvar el seu equip. Una pèrdua de Jepi Selva, el va recuperar Arnau Xaus que va deixar la bola en safata a Casas perquè remates a plaer, superant a Codony i fent un 0-4 en només 15 minuts de joc que va deixar gelat a un pavelló Onze de Setembre que ningú es creia el que estava passant.

Ferran López és un entrenador inconformista i volia seguir dominant a plaer i generant jugades com el que va fer Arnau Xaus, Jan Escala i Curro Fernández que l’exjugador d’equips com el Vendrell va rematar, fent lluir una vegada més a Codony, que va salvar, amb les seves intervencions, l’honor del seu equip.

Els lleidatans no es van rendir i Xavi Aragonés va lluitar una bola a dins de l’àrea calafellenca i va enviar a dins de la porteria de Gerard Camps per fer l’1-4 que aportava una mica d’esperança als del Segrià. El gol va esperonar a un Lleida que va anar a més davant un Calafell que seguia gaudint d’ocasions com un 1 contra 1 de Miras i Codony que el lleidatà va resoldre amb una magnífica aturada. Un xut exterior de Joan Cañellas, refusat per Camps, el va aprofitar Oriol Vives per marcar el 2-4, a falta d’un minut pel descans, d’un partit que va passar de ser un monòleg del Calafell a ser un partit elèctric. Amb el 2-4 es va arribar a la mitja part d’un matx que estava sent emocionant per l’espectador.

La segona meitat va tornar a tenir intensitat per part dels dos equips i es va iniciar amb un Lleida a l’ofensiva que va fer treballar a un Gerard Camps que va realitzar fins a tres aturades i quan semblava que el Calafell no podria fer mal, una jugada personal de Martí Casas va acabar amb el mataroní traient-se del barret amb un xut de pala que va superar a Codony i va fer el 2-5, sumant així el seu hat-trick particular.

El Calafell va seguir atacant i va estar a punt de marcar el sisè amb una jugada de Martí Casas que Xaus no va anotar per ben poc degut a un encertat Oriol Codony que va demostrar ser un porter de futur pel conjunt d’Albert Folguera. Una jugada personal de Xaus, al minut nou de la segona meitat, va acabar amb el de Sant Sadurní al terra i els àrbitres no van assenyalar penal. La polèmica no es va acabar aquí perquè una jugada defensiva de Xaus, que va rivalitzar amb Vives per la bola, va acabar amb el jugador del Calafell al terra i el davanter del Lleida va veure la blava que va enfurismar als aficionats lleidatans.

El jugador sadurninenc no va aprofitar la directa i el Calafell va gaudir d’una superioritat numèrica que no va ser capaç de treure’n avantatge gràcies a un Oriol Codony que va fer bones aturades com la que li va fer amb una jugada personal del capità del Parlem Calafell, Oriol Palau.

Una magnífica passada de Palau, la va aprofitar Casas que no va tornar a perdonar i va realitzar el 2-6, que suposava el seu quart gol del partit. El mataroní va fer el cinquè gol de la nit amb el 2-7 i quan tot semblava sentenciat, ha tornat a arribar la reacció del Lleida amb tres gols d’Uri Vives i un gol de Jepi Selva que ha posat el 6-7 amb el Calafell amb l’aigua al coll per mantenir l’avantatge al marcador. Els de Ferran López, conscients de l’important que era emportar-se els tres punts a Calafell, van defensar l’avantatge d’un gol fins al final, aconseguint una victòria important d’un equip que segueix sumant de tres en tres i que vol estar entre els millors.

Amb la victòria contra el Lleida, els calafellencs sumen la segona victòria consecutiva a la lliga i es col·loquen en la cinquena posició amb sis punts i encara amb un partit pendent per jugar contra el Club Patí Vilafranca, en la segona jornada que es va suspendre per la disputa de la Copa Continental.

Imatge de la classificació de la Parlem OK Lliga després de disputar-se la tercera jornada

La Parlem OK Lliga no s’atura i aquest dissabte es disputarà la quarta jornada, on el Parlem Calafell jugarà a dos quarts de vuit de la tarda contra el Club Patí Voltregà, un partit que el podreu seguir, a partir d’un quart de vuit, per Calafell Ràdio.