Home / Esports  / Festival de gols al Joan Ortoll (7-2)

Festival de gols al Joan Ortoll (7-2)

Els calafellencs es van mostrar superiors davant un Club Patí Vilafranca que només va oposar resistència en els primers compassos del matx

Moment màgic al Joan Ortoll de Calafell

El Parlem Calafell va sumar tres punts més que es van quedar al Joan Ortoll i que els permet ser segons en la classificació de la Parlem OK Lliga. Els jugadors de Ferran López van tornar a respondre amb un partidàs davant un Vilafranca que volia sumar, a qualsevol preu, els tres punts per sortir de la zona perillosa de la Parlem OK Lliga i que no els va poder sumar degut al caràcter i l’ambició dels calafellencs.

Inici igualat

Els calafellencs van sortir conscients que s’enfrontaven contra un rival que aniria a la recerca del gol. I així va ser perquè el Vilafranca amb una formació ofensiva amb jugadors perillosos com Joan VázquezEmanuel Necchi, Arnau Ribas i Marc Palau. Els verds van fer rotacions i van sortir amb Sergio MirasHumberto Mendes, Jan Escala i Jordi Ferrer, tres defenses per contenir l’atac vilafranquí.

El partit va ser igualat a l’inici amb un Vilafranca que li va posar ganes i intensitat davant un Calafell que tenia més qualitat individual i més ofici que el seu rival.

El primer gol del matx va arribar ben aviat, on una jugada individual de Jordi Ferrer va acabar amb un u contra u entre l’exjugador del Vendrell i l’exjugador de Vilanova, que el vendrellenc li va fer una vaselina que la bola va quedar morta a l’àrea del porter i Mendes va rematar per fer l’1-0 davant la cridòria del públic assistent.

El Calafell imposa el seu domini

El gol va esperonar a un Vilafranca que havia de reaccionar si no volia que s’escapés el partit. Vázquez i Pablo del Rio ho intentaven amb les seves ocasions de gol. Arnau Ribas també va intentar inquietar la porteria d’un Gerard Camps que es va mostrar sensacional en tot el partit.

Ferran López i Toni Porta anaven movent la banqueta i es mostraven insatisfets amb l’1-0. Martí Casas va tenir una ocasió de gol que Ferrer li va aturar i va lluitar pel rebot davant de tres rivals i va continuar lluitant fins que a la tercera, va enviar la bola a dins de la porteria, fent el 2-0 al minut 17, que va ser un gerro d’aigua freda pels blaus.

Els blaus van perdre els ànims pel fet que eren incapaços de superar el mur del Calafell i un minut més tard, una jugada personal d’Humberto Mendes, va acabar amb l’internacional angoleny sol davant Ferrer, que el va superar per fer un 3-0 davant l’eufòria d’un Joan Ortoll entregat al seu equip.

Roger Martí no va saber aprofitar un penal que el va enviar al travesser. El capità del Parlem Calafell, Oriol Palau, va aprofitar el temps que va estar a dins de la pista i va realitzar el 4-0. Vázquez va cometre una falta, que li va suposar la blava, i Ferrer va realitzar un xut de falta directa que va suposar el 5-0 per un Calafell que en volia més.

L’ambició del Calafell acaba amb el Vilafranca

El Vilafranca va sortir a la segona meitat amb la idea de començar un nou partit i el Calafell en volia més. Una jugada de pissarra entre Martí Casas i Arnau Xaus, va acabar amb una passada de Casas que Xaus va rematar de primeres, superant a Ferrer i fent un 6-0 que va destrossar, una mica més, la moral dels de Porta.

A partir d’aquí, el Vilafranca perd el control del partit i comença a fer un joc més agressiu que va suposar l’exclusió de Roger Martí al minut set de la segona part.

El Calafell posa la directa

Casas no va transformar la directa i un minut després, va veure la blava per una falta sobre Ribas. Pablo del Rio va errar la directa i els vilafranquins van cometre la desena falta quan el Calafell jugava amb un jugador menys. Jordi Ferrer no va aprofitar la directa i el Vilafranca va tenir un altre ocasió de marcar una nova falta directa, Del Río no va superar a un Camps que va aturar un penal i dues directes en tot el partit.

Un rebot a dins de l’àrea del Calafell, el va aprofitar en Joan Vázquez per rematar a l’aire i fer el 6-1. Del Río va veure la blava per protestar i Xaus no va transformar la directa, sent incapaç de superar a Pol Ferrer.

Una recuperació entre Xaus i Martí Casas, el va aprofitar el mataroní per fer una contra letal i realitzar una passada de la mort perquè Ferrer anotés el 7-1. Marc Solans va realitzar el seu debut quan faltaven tres minuts per la conclusió del matx, substituint a Gerard Camps.

Un xut exterior del Vilafranca el va aprofitar Vázquez, que va desviar la trajectòria de la bola, per superar a Solans i fer el 7-2 definitiu que suposa que els calafellencs passin de la quarta a la segona posició de la Parlem OK Lliga.

El Calafell, segon millor equip de la Parlem OK Lliga

Classificació actual de la Parlem OK Lliga

Amb la victòria contra el Vilafranca, els calafellencs van passar de la quarta a la segona posició gràcies a les cinc victòries i l’empat que registra després de les sis jornades que ha disputat. Els verds només són superats pel Futbol Club Barcelona que ha guanyat les sis jornades que ha disputat.

Els de Ferran López són el tercer equip més golejador amb 28 gols a favor i el quart equip que menys gols ha encaixat amb 16 gols en contra, números que justifiquen que el conjunt verd sigui el segon millor equip de la Parlem OK Lliga.

I ara la Lliga Catalana

El grup del Calafell a la Lliga Catalana

La Parlem OK Lliga s’atura i els calafellencs jugaran, a partir de la setmana vinent, la Lliga Catalana, la competició que organitza, durant la pretemporada, la Federació Catalana de Patinatge. Aquesta temporada, degut a la celebració dels World Roller Games a San Juan (Argentina), la competició es jugarà durant l’aturada del mundial i servirà perquè els verds no perdin el to físic per arribar en les millors condicions a la tornada del campionat.

Reus Deportiu, Noia Freixenet, Caldes, Girona, Igualada, Lleida Llista Blava, Vilafranca, Voltregà, Sant Cugat, Arenys de Munt, Alcoi i el Parlem Calafell participaran en aquesta competició. Els calafellencs han quedat enquadrats en el grup 4, on s’hauran d’enfrontar amb l’Alcoi i el Vilafranca per accedir a la fase final del torneig català.