Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / El Parlem Calafell imposa el seu caràcter contra un combatiu Arenys (2-1)

El Parlem Calafell imposa el seu caràcter contra un combatiu Arenys (2-1)

Els calafellencs treuen el seu esperit guanyador per guanyar tres punts més davant un Arenys de Munt que va complicar les coses als de Ferran López

Els jugadors del Parlem Calafell celebrant la victòria davant la seva afició al Joan Ortoll de Calafell

El Parlem Calafell va tornar a treure el seu caràcter per aconseguir els tres punts davant un Arenys que li va complicar el partit. Arnau Xaus va anotar el primer gol al minut nou de la primera part. L’Arenys va complicar les coses als calafellencs amb el gol de Marc Puigvert, a l’onze de la segona part i Sergio Miras va treure el seu esperit de líder amb el 2-1 al divuit de la segona amb un xut creuat, per la banda esquerra, que Guillem Garcia no va poder aturar.

De més a menys

Els calafellencs van entrar molt bé en el matx, amb un joc vertical, pressions defensives que van suposar pèrdues pel conjunt del maresme i ocasions de gol que van inquietar la porteria de Garcia i que va descol·locar a un Arenys que ho va passar malament a l’inici de l’encontre, a causa del ritme dels calafellencs.

Una jugada individual d’Arnau Xaus per banda dreta, va aconseguir descoordinar a Gerard Oviedo i realitzar un xut fort al primer pal que va sorprendre Garcia i va suposar l’1-0 pel Calafell. El públic present al pavelló Joan Ortoll, va esclatar d’alegria pel rendiment que estan donant el conjunt de López durant l’actual campanya.

La reacció de l’Arenys

Enric Daumal va haver de demanar un temps mort per asserenar al seu equip i per adoptar un esquema on els arenencs van concentrar totes les seves forces en fer un bon treball defensiu grupal per impossibilitar el xut exterior dels calafellencs i intentar forçar pèrdues de bola dels calafellencs per sortir a l’atac. Un plantejament que va tenir efecte, provocant alguns contraatacs dirigits per Alex Joseph de Rueda i Aleix Domènech, però es van topar amb un Gerard Camps, que es va vestir d’heroi per salvar a l’equip davant la reacció del conjunt del maresme.

Davant la reacció dels blanc-i-vermells, Ferran López va haver de demanar un temps mort per buscar un sistema per trencar la muralla defensiva de l’Arenys. El temps mort no va tenir efecte perquè els de Deumal continuaven jugant organitzats i defensant sense deixar gaires espais a un Calafell que feia molts xuts forçats i que no va saber aprofitar com una ocasió de Jordi Ferrer, provinent d’una pèrdua de bola per part de l’Aleix Domènech, que Ferrer va voler realitzar una rematada acrobàtica a l’aire, però Garcia li va impedir un gol cantat.

La igualtat va seguir fins al final de la primera part, on el matx es va convertir en un seguit d’anades i tornades dels dos equips. Es va arribar al descans amb l’1-0 favorable al Parlem Calafell.

Segona part de caràcter

La segona part va començar amb un Calafell engrescat i a la recerca del 2-0 davant un Arenys que continuava mostrant la seva fortalesa defensiva i buscant fer mal als calafellencs mitjançant el contraatac. Una passada del capità de l’Arenys, Aleix Domènech, el va aprofitar Arnau Font, que va entrar a dins de l’àrea calafellenca i va rebre l’impacte de Jan Escala. Els àrbitres no van dubtar i van assenyalar penal favorable a l’Arenys de Munt. Alex Joseph de Rueda va agafar la responsabilitat de transformar el penal, però Gerard Camps va fer una de les millors aturades del partit, salvant, una vegada més, al Parlem Calafell.

El Calafell tenia la bola i ocasions per incrementar el marcador, però es va trobar, una vegada més, amb una bona defensa de l’Arenys i a un inspirat Guillem Garcia, que es va fer un fart d’aturar xuts com el de Jan Escala, al minut sis de la segona meitat. Una recuperació de Martí Casas al mig de camp va estar a punt de ser el 2-0 quan Casas va assistir a Ferrer, que no va poder superar a Garcia, fent una de les millors intervencions del matx per part del jove porter arenyenc.

En l’hoquei sobre patins, quan perdones oportunitats de gol, ho acabes pagant. És el que li va passar al Calafell quan una passada en profunditat de Gerard Oviedo, el va aprofitar Marc Puigvert, que va superar el marcatge de Martí Casas i va rematar de primeres per superar a Camps i fer l’empat a u al marcador que va deixar glaçat al Joan Ortoll, però la Penya Els Estrellats va tornar a animar a l’equip i l’afició s’hi va tornar a enganxar al partit i a creure en les possibilitats de victòria.

Reacció de campió

Ràpidament, Ferran López va haver de demanar un temps mort per dibuixar un nou escenari de partit. El gol va afectar un Calafell que va veure com l’Arenys començava a creure que la victòria era possible pels seus interessos.

Anaven passant els minuts i els calafellencs es van anar recuperant del gol encaixat. Els verds van posar una marxa més i van començar a jugar amb intensitat i buscant els forats defensius de l’Arenys amb el xut exterior davant un Arenys que continuava defensant-se bé dels atacs del Calafell.

Una jugada per banda dreta d’Escala, al minut disset de la segona part, va acabar amb el vilanoví a terra després d’un contacte amb Arnau Font. Ivan González no va dubtar i va ensenyar la blava a Font. Arnau Xaus va agafar la responsabilitat d’executar la directa i va fallar en el control de la bola, perdent l’oportunitat de fer el 2-1.

Sergio Miras va demostrar el seu lideratge amb el gol de la victòria, que va aconseguir gràcies a l’assistència d’Humberto Mendes, amb un xut de pala que Garcia no va poder aturar.

El pavelló Joan Ortoll va esclatar d’alegria per la importància d’haver aconseguit anotar un gol que va permetre als calafellencs allargar la ratxa d’imbatibilitat fins als cinc partits.

El camí de la victòria

El gol del Calafell va fer que Deumal hagués de demanar un temps mort per buscar la reacció dels seus jugadors. Una reacció que no va arribar perquè un error de coordinació, a l’hora de realitzar el canvi de jugador, entre Marc Puigvert i Gerard Oviedo, va suposar la blava a Oviedo perquè la seva entrada a la pista va suposar que l’Arenys jugués amb sis jugadors de pista. Martí Casas tenia una oportunitat d’anotar un gol amb la falta directa, però Casas no va poder superar a Garcia i el Calafell no va aprofitar la superioritat númerica.

Tot i això, els calafellencs van saber tancar el partit davant un Arenys que es va quedar sense temps per la reacció i els de López van aconseguir la quarta victòria de la temporada en la Parlem OK Lliga que permet que la ratxa d’imbatibilitat segueixi amb cinc partits sense conèixer la derrota.

El Calafell entre els millors

Classificació actual Parlem OK Lliga

Amb la victòria contra l’Arenys, els calafellencs pugen un lloc i es col·loquen en la quarta posició, a la zona alta de la classificació de la Parlem OK Lliga, amb 13 punts i amb un partit encara per jugar, tenint possibilitats d’aconseguir la segona plaça si guanyen dimecres vinent, el partit que han de recuperar de la segona jornada contra el Club Patí Vilafranca.

Un matx que es jugarà el pròxim dimecres 12 d’octubre, a partir de dos quarts d’una del matí, i el podreu escoltar, a partir d’un quart d’una, per les ones radiofòniques de Calafell Ràdio (107.9 FM), també per l’app de Calafell Ràdio o per calafell.tv.