Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / El Parlem Calafell es queda a un pas de fer història (5-4)

El Parlem Calafell es queda a un pas de fer història (5-4)

El conjunt verd va estar a punt d'accedir a les semifinals del playoff de l'OK Lliga davant un Noia que es va imposar als penals

Els jugadors del Parlem Calafell agraïnt l'afició

El conjunt que dirigeix Ferran López va estar a punt d’aconseguir una gesta històrica en la història moderna del Parlem Calafell. Els de López van perdre per cinc gols a quatre contra un Noia Freixenet que no es va sentir còmode en cap moment del matx, però que va marcar la diferència a la tanda de penals. Cal destacar la gran presència d’aficionats i aficionades del Club Patí Calafell, que no es van perdre la cita i que van anar al pavelló de l’Ateneu per donar suport al seu equip.

Primera part de somni

La primera meitat no va començar gens bé pel CalafellSergio Miras va veure una targeta blava per fer perdre l’equilibri a Xavi Costa. Eloi Mitjans no va perdonar i va anotar l’1-0 amb un xut directe que Xano Edo no va poder aturar. Ferran López va demanar un temps mort per refer l’equip del cop que va suposar encaixar el primer gol de la nit. Un minut després, els àrbitres van assenyalar penal favorable al Calafell. Jan Escala no va ser capaç de transformar el penal i els calafellencs van continuar persistint fins que Arnau Xaus va trobar la recompensa amb l’1-1 que tornava a igualar el matx. El partit continuava igualat amb ocasions per als dos equips on Edo i Blai Roca van estar brillants realitzant intervencions de mèrit. Jordi Bargalló va veure la targeta blava al minut 20 per una falta que va fer a Jan Escala. Martí Casas no va poder transformar la directa. Casas es va treure de la màniga, una passada al segon pal que Xaus va rematar al primer toc per fer un 1-2 que va revolucionar als aficionats calafellencs que estaven presents al pavelló Olímpic de l’Ateneu. Es va arribar amb l’1-2, un resultar que permetia somiar en passar les semifinals i obtenir un bitllet per jugar, la temporada vinent, a l’Eurolliga.

Segona part anivellada

La segona part va començar amb la mateixa intensitat que la primera. Els dos equips es van fer forts en defensa i buscaven sorprendre a través de jugades de contraatac i amb jugades de pissarra. El Calafell va cometre la desena falta i Eloi Mitjans, tot i fallar la directa i en el primer refús, no va perdonar amb el segon rebot i va introduir la bola a dins de la porteria d’Edo fent el 2-2 que tornava a igualar el matx. Al minut 20 de la primera meitat, Edo va tocar, amb l’estic, el patí de Roc Pujades i va veure la blava. Xavi Costa també va veure la blava per protestar. Una exclusió que va fer que Albert Marimón hagués de sortir a substituir-lo. El jove porter calafellenc va estar a l’altura i va ser capaç d’aturar una falta directa al seu excompany, Eloi MitjansMarimón es va guanyar els aplaudiments de tota l’afició calafellenca i de tots els seus companys d’equip. El partit va finalitzar amb l’empat a dos al marcador. Un resultat que va provocar una pròrroga de dues parts de cinc minuts.

Pròrroga d’igualtat absoluta

En la primera meitat de la pròrroga es va tornar a mostrar la igualtat entre els dos equips, però el Noia va reaccionar amb un xut exterior d’Adrià Ballart que va sorprendre a Edo i a tota la defensa calafellenca i va fer un 3-2 que ensorrava la gran tasca que van realitzar els verd-i-blancs en el matx.

En la segona part de la pròrroga es quan va arribar la reacció d’un Calafell que no es va rendir fins al final. Aquesta actitud va fer que Martí Casas aconseguís fer l’empat a tres, gràcies a una assistència d’Arnau Xaus, que va ser un dels millors jugadors del Calafell amb dos gols i una assistència. El 3-3 va fer esclatar d’alegria a la Penya Els Estrellats, que no hi van faltar a la cita. El marcador ja no es va moure i es va arribar a la tanda de penals.

Final cruel

El Parlem Calafell va ser el primer equip en començar la tanda de penals. Jan Escala no va fallar en el primer llançament i va avançar al conjunt verd.  Xavi Costa no va perdonar i va fer el gol de l’empat. Eloi Mitjans i Sergio Miras van fallar la segona ronda de penals. En la tercera ronda, Martí Casas no va poder aconseguir el gol i Jordi Bargalló va anotar l’1-2 que avançava als de Sant Sadurní. En la quarta ronda, Adrià Ballart i Arnau Xaus van errar els seus penals i Uri Palau va fallar l’últim penal que va certificar al Noia Freixenet com a semifinalista dels playoff pel títol de l’OK Lliga. Un final cruel per un equip que ha fet vibrar a la seva afició.

Els aficionats del Parlem Calafell fent l’avantmatx del Noia-Calafell

Ferran López: “em sento orgullós de l’equip”

L’entrenador del Parlem Calafell considerava que el Noia Freixenet només ha estat superior als penals. El sadurninenc està orgullós per el que ha aconseguit aquesta temporada. “Hem cregut que tot es possible si es treballa com hem treballat i amb una afició increíble al darrere” explicava López als micròfons de Calafell Ràdio – Calafell Televisió. “Crec que fins avui era un equip en construcció” relatava un López que volia que les persones fossin conscients del que ha aconseguit aquest equip. L’experimentat entrenador es mostrava satisfet per haver imprès el seu ADN i la seva forma de jugar als seus jugadors.

Sergio Miras: “qualifico la temporada d’excel·lent”

Sergio Miras explicava que el partit va ser disputat i que era conscient que els aficionats del Parlem Calafell no fallarien. Miras admet que el Noia va ser superior en diverses fases del joc i ha elogiat la gran tasca que va realitzar en Xano Edo sota pals. El de Cerdanyola del Vallès va criticar l’arbitratge de Sergi Mayor i de David Cantos per haver estat més de deu minuts sense assenyalar una falta al Noia quan els de Varias ja havien comés nou faltes. “Som un equip molt exigent, però qualifico la temporada d’excel·lent” confessava el veterà jugador, que va remarcar que l’equip ha estat competitiu en totes les competicions i destaca l’arribada de Martí Casas, que va fer que l’equip fes un salt de qualitat que l’ha portat a aixecar la WS Europe Cup, el primer trofeu europeu que el Calafell ha guanyat en tota la seva història.

El Parlem Calafell ha finalitzat la millor temporada de la seva història. Una temporada on ha tingut el suport d’empreses i institucions com Parlem Telecom i l’Ajuntament de Calafell. També ha tingut el suport de la Penya Els Estrellats, que han estat sempre al costat de l’equip. El Club Patí Calafell ha aconseguit guanyar la WS Europe Cup i disputar els quarts de final de la Copa del Rei i del playoff pel títol de l’OK Lliga. Una temporada inoblidable per un club que està vivint els millors anys de la seva vida.