Calafell.tv | Calafell Ràdio 107.9 FM
Home / Esports  / El Parlem Calafell, a un pas de la final (2-3)

El Parlem Calafell, a un pas de la final (2-3)

Els calafellencs han donat la cara, però no han pogut evitar la derrota davant un Valongo més efectiu en el desenllaç del matx

Els jugadors del Parlem Calafell que van participar en el partit contra l'AD Valongo

El Parlem Calafell es va quedar a un pas de la final després de perdre per 2-3 en el primer partit de les semifinals de la Copa Continental que es va disputar a la localitat italiana de Follonica davant l’AD Valongo. Els calafellencs van començar amb força el matx, mostrant les seves armes en la defensa i en l’atac, i van arribar els dos minuts màgics perquè Martí Casas amb dues rematades, primer amb un rebot i després amb un rebuig d’un xut exterior de Sergio Miras, va fer dos gols quasi seguits al minut 11 i 13 de la primera part posant el 2-0 al marcador. El Valongo no es va rendir i Miguel Moura va fer el 2-1 amb un xut potent, des de mitja distància, que va agafar desprevingut a tothom. Seguidament, Diogo Abreu va realitzar el 2-2Casas i Xaus van fallar dues faltes directes decisivesMiras va errar un penalFacundo Navarro va fer el 2-3 definitiu que va deixar els calafellencs fora de la final de la Copa Continental per la falta de sort i d’efectivitat en pilota aturada.

El Calafell dona el primer cop

El Calafell va començar la primera meitat amb intensitat. Els de Ferran López arribaven a la porteria de l’excalafellenc, Xano Edo, però no eren capaços de concretar les jugades d’atac davant l’estil de joc vertical i directe dels portuguesos. El partit es va trencar en pocs minuts amb anades i tornades dels dos conjunts, que van fer un joc ofensiu a la recerca del primer gol. Gerard Camps va fer fins a cinc aturades de mèrit que van evitar que els portuguesos s’avancessin en el marcador.

L’ocasió més clara dels calafellencs en els primers compassos del matx va ser la doble oportunitat que va tenir Arnau Xaus, la primera la va aturar Xano i la segona va anar a la tanca i el rebot se’l va fer Martí Casas que va rematar al primer toc i va sorprendre Edo pel primer pal. Un gol que va encigalar als seguidors de la Penya Els Estrellats que es van desplaçar fins a terres italianes per donar suport al Club Patí Calafell. L’alegria no es va acabar aquí perquè dos minuts després, un xut exterior de Sergio Miras, el va rebutjar Casas per desviar la trajectòria i enganyar a Edo, fent un 2-0 que va entusiasmar als hooligans calafellencs i calafellenques.

La Penya Els Estrellats celebrant el primer gol de Martí Casas

Quan tothom pensava que els portuguesos tirarien la tovallola i els pesaria el resultat, és quan va aparèixer el Valongo perquè un minut després, una contra conduïda per Miguel Moura va sorprendre amb un xut de pala a mitja distància que va superar a Curro Fernández i a Gerard Camps fent el 2-1, que va suposar una pujada de moral pel conjunt d’en Joan Ignasi Edo Bosch. La reacció no va finalitzar perquè, un altre minut després, una gran jugada ofensiva de Moura, va deixar a Diogo Abreu sol que no va desaprofitar la passada del seu company per rematar amb un xut ras que va superar a Camps, fent un 2-2 que va suposar la remuntada del conjunt portuguès.

Tornar a començar

Amb el 2-2 s’obre un nou partit i els dos conjunts van a la desesperada per desfer l’empat amb múltiples oportunitats de gol per als dos equips. Una de les més clares del Calafell va ser una passada de Martí Casas per Jan Escala que el vilanoví no va poder superar a un Xano Edo, que a mesura que passava el temps, va guanyar en confiança i es va fer immens a la porteria. L’oportunitat més clara dels portuguesos va ser una internada per banda esquerra de Facundo Navarro, que va aturar en primera instància, Gerard Camps, i en segona instància, va rematar Francisco Silva, però es va trobar amb l’oposició de Curro Fernández, Jan Escala i Gerard Camps que li van impedir la rematada.

Es va arribar al descans amb l’empat a dos i un partit molt obert on qualsevol dels dos equips podia passar a la final.

Segona part decisiva

La segona part va tenir el mateix ritme que la primera. Els dos equips van fer un joc d’anades i tornades. Un contacte de Rafael Bessa a Martí Casas, que va perdre l’equilibri i va caure a terra, va suposar la blava al jugador portuguèsCasas va agafar la responsabilitat de transformar la falta directa, però Xano Edo li va llegir bé els moviments i va realitzar una gran aturada. El Calafell va perdre la primera oportunitat per fer el 3-2, que hagués suposat un cop psicològic dur per als lusitans.

Els de Ferran López no es van rendir i van començar a buscar el xut exterior amb la finalitat que Martí Casas o Arnau Xaus es poguessin fer amb el rebuig. Una d’aquestes oportunitats clares del Calafell ve d’un xut de Jan Escala que va fer lluir a Edo. El Valongo continuava arribant a la porteria d’un Gerard Camps que va continuar fent magnífiques intervencionsEdo i Camps ho van parar quasi tot amb les oportunitats que van tenir els dos equips fins que una internada d’Arnau Xaus, va acabar a dins de l’àrea de l’equip portuguès i un contacte amb l’estic de Xaus va suposar un penal favorable al CalafellSergio Miras va enganyar a Edo, però va enviar la bola al pal i el Calafell perdia una nova oportunitat de fer el tres a dos. Uns segons més tard, Casas va provocar la desena falta dels calafellencs i Facundo Navarro no va perdonar en executar a la perfecció la directa i fent un 2-3 que completava la remontada del conjunt del districte de Porto.

El Club Patí Calafell no es va rendir i va ser capaç de treure una falta directa, gràcies a una jugada de Martí Casas. Arnau Xaus no va poder superar a un Xano Edo que va ser decisiu i que va tornar a impedir que els calafellencs poguessin somiar en jugar la final de la Copa Continental. Els últims minuts del matx, el Calafell va bolcar-se a l’atac buscant el xut exterior per aprofitar-se dels rebots a causa de la defensa de zona que van fer els portuguesos. El temps s’anava exhaurint i els calafellencs no eren capaços d’enviar la bola a dins de la porteria d’Edo i Xaus va cometre una falta que li va suposar la blavaFacundo Navarro no va poder superar aquest cop a Camps i el Calafell es va quedar sense temps de fer l’empat i a un pas de jugar un altre final europea d’un equip que ja ha fet història.

El pròxim partit del Parlem Calafell serà dimecres de la setmana vinent, a les nou de la nit, contra el Finques Prats Lleida en el matx de la tercera jornada de la Parlem OK Lliga que es disputarà al Pavelló Onze de Setembre de la capital del Segrià.